Forum Akupunkture grada: Nove prakse za urbani redizajn

Objavljeno: 11.04.2014.

Društvo arhitekata Zagreba poziva sve zainteresirane na Forum Akupunkture grada koji će se održati u Zagrebu, u Muzeju Mimara 24. travnja 2014, u organizaciji Društva arhitekata Zagreb, zajedno s partnerima - Kulturnim Frontom iz Beograda, Public Room iz Skoplja, Public Room iz Sarajeva i Društvom arhitekata Splita.Tema foruma su Nove prakse u urbanom redizajnu, a forum se fokusira na šire uvide i analitičke osvrte o novim kulturnim, socijalnim i političkim urbanim praksama, koje koriste nove participativne metode u oblikovanju i poboljšanju naše životne sredine. Organizacije koje ih primjenjuju predstavljaju novu generaciju kreativne urbane snage koja najčešće djeluje u multidisciplinarnim timovima, fleksibilno i otvoreno pristupa postojećem stanju u gradu, mijenjajući ga iznutra i pokazujući kako se društvene promjene mogu dogoditi kroz dizajn (i prostora i procesa).

Forum će uključivati prezentacije i propitivanje različitih metodologija koje se sustavno koriste u brojnim gradovima na regionalnoj i europskoj razini, a postale su provjereni i snažni instrumenti u poboljšanju kvalitete urbanog života i povećanju socijalne kohezije.

Skup će se održati 24. travnja s početkom u 09:30. U prilogu možete preuzeti prijavnicu za sudjelovanje na konferenciji, koje je bez naknade, a također se možete prijaviti i putem Entrio sustava.

Na stranicama Društva arhitekata Zagreba pogledajte cjeloviti program Foruma.

Tekst je prenesen iz press materijala događanja.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook