Dizajneri interakcija, dođite na UX Meetup: Process Edition!

Objavljeno: 07.04.2014.

Drugi UX Meetup u organizaciji IxDA-e Croatia održat će se 8. travnja u 19 sati u zagrebačkom Caféu u dvorištu. Meetup će se fokusirati na prezentaciju procesa razvoja dizajnerskog projekta, a svoje će projekte, u predavanjima koja će trajati po 10 minuta, predstaviti Marc de Pape, Vanja Bertalan (Web burza), Elvis Mehmedović (Infinum) i Dominik Markušić (student, Studij dizajna).

Nakon prvog Meetupa održanog krajem veljače u Kinu Europa, IxDA Croatia, lokalna podružnica međunarodne organizacije posvećene promociji dizajna interakcija, organizira novo okupljanje za sve koje zanima kako interakciju čovjeka i tehnologije učiniti što boljom.

Četvorica predavača u kratkim će se prezentacijama, nakon kojih će uslijediti Q&A, usredotočiti na proces razvijanja svojih projekata, a ne na gotov, potpuno "dotjeran" proizvod. Na Meetupu u utorak poslušajte kako su predavači birali svoje timove, kako su se organizirali, kako su donosili odluke koje su presudno utjecale na razvoj projekta te što su naučili iz svojih pogrešaka.

"Svi koji razvijaju svoj proizvod sigurno imaju slične probleme s kakvima su se suočavali naši predavači. Pozivam sve dizajnere interakcija da nam se pridruže u utorak, možda će baš na Meetupu čuti neku cool ideju koja će ubrzati i poboljšati njihov proces razvoja proizvoda", kaže Tin Kadoić, kreativni direktor Brloga i Core Team Member europske Regionalne koordinacije IxDA-e.

IxDA Croatia Twitter: https://twitter.com/IxDAcroatia

Posjetite Meetup i dijelite svoja iskustva uz hashtag #uxmeetupzg.

Pogledajte tko sve stiže na Meetup:
http://www.meetup.com/IxDA-Croatia/events/167955152/

O predavačima

Marc de Pape je kanadski umjetnik i dizajner interakcija. Na Meetupu će predstaviti proces razvoja zvučne instalacije The Chime. Riječ je o glazbenom instrumentu koji se sastoji od 18 senzora koji mjere 27 parametara. The Chime pretvara zvukove i atmosferu grada u glazbu.
The Chime: http://vimeo.com/66538715
Ostali radovi: http://www.marcdepape.net/work/

Vanja Bertalan je developer i direktor Web burze. Predstavit će proces pretvaranja Coolinarike, najvećeg kulinarskog online communityja u regiji, u responsive web stranicu. Poslušajte koji su bili izazovi, ključne odluke i kako je izgledao proces razvoja.
Web burza: http://web.burza.hr
Coolinarika: http://www.coolinarika.com
Više o Vanji: http://hr.linkedin.com/in/vanjabertalan

Elvis Mehmedović je dizajner iz Infinuma. Salespod, uspješni hrvatski servis namijenjen distribuciji i unaprjeđenju prodaje robe široke potrošnje, rebrandirao se i postao Repsly. Elvis će pričati o izazovima razvoja novog UX-a postojećih mobilnih aplikacija kao i novog UI dizajna koji će biti u skladu s novim brandom.
Više o Repslyju: http://www.netokracija.com/salespod-repsly-70104
Više o Elvisu: http://hr.linkedin.com/pub/elvis-mehmedovi%C4%87/85/4b/9b6
Infinum: http://www.infinum.co

Dominik Markušić, student na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, održat će prezentaciju Dizajn na toaletu. Dominik će pričati o razlici između dizajna i "There, I fixed it" pristupa. Naziv prezentacije asocira na bljeskove kreativnosti koji se događaju dok sjedimo na zahodu. Vrijednost ideja koje nam tada sinu možda je ogromna, ali često odu u zaborav ili se slabo implementiraju.


IxDA Croatia
IxDA Croatia lokalna je podružnica međunarodne organizacije IxDA, posvećene promociji dizajna interakcija i poticanju njegovog razvoja. IxDA se oslanja na inicijativu svojih članova i dijeljene znanja, potičući jačanje međunarodne mreže podružnica i povezivanje s poslovnom i akademskom zajednicom. U IxDA-i smatraju da se čovjek svakodnevno suočava s velikim brojem loših iskustava pri korištenju proizvoda i usluga, a rješenje vide u razvijanju i popularizaciji svoje discipline. Članovi IxDA-e ne plaćaju članarinu.

IxDA Croatia osnovana je 23. studenog 2013., a na njenom je čelu Tin Kadoić, ujedno i Core Team Member europske Regionalne koordinacije IxDA-e. Kadoić je predavač na Odjelu interaktivnih medija Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i kreativni direktor digitalne agencije Brlog.

Tekst je prenesen iz press materijala događanja.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook