Dizajnerska početnica: SIGNALIzacija / igra riječi i forme

Objavljeno: 09.03.2014.

U subotu, 15. ožujka 2014. s početkom u 10 sati u HDD galeriji održat će se radionica za djecu viših razreda osnovne škole i srednjoškolce pod nazivom SIGNALIzacija / igra riječi i forme. Radionicu će voditi dizajnerica Miranda Herceg.

o radionici
Jesu li mladi i prije nego što uđu u "ozbiljan život", suočeni sa sredstvima uputa i naredbi? Primjećuju li vizualne komunikacije i signalizaciju u prostorima koji ih okružuju.
U digitalnom svijetu u kojem često borave, gdje se druže i igraju igrice, znakovi, piktogrami vrlo su im jasni, prihvatljivi, razumljivi i ugodni. Suočeni smo s dvostrukim problemom, stari problem oko zanemarivanja vizualne kulture u periodu razvoja i edukacije, i novi problem – odlazak iz realnog svijeta u digitalni, koji dovodi do sve otuđenijeg i pasivnijeg odnosa prema stvarnosti. Radionicom ZNAKOViTO želimo vidjeti kako tinejdžeri reagiraju, koji ih sadržaji zanimaju i koje bi oni htjeli vidjeti dok šetaju gradom ili borave u školi. Kako bi ih oni oblikovali? Mora li težnja za redom, točnosti i učinkovitosti nužno imati hladan birokratski izraz? Hoće li brzo iščitavanje informacija potisnuti neke druge potrebe kao što su osjećaj uključenosti, bliskosti i ugode? Trebaju li nam osim informativnih poruka u javnim prostorima i poruke nekog drugog sadržaja koji nas čini veselijim, obzirnijim i osviještenijim?

uzrast
radionica je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima

voditeljica radionice
Miranda Herceg diplomirala je na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Bavi se grafičkim dizajnom i flimom. Sudjeluje na domaćim i međunarodnim izložbama i festivalima. U samoiniciranim radovima bavi se znakovima, porukama i signalistikom. Redateljica je i scenaristica eksperimentalnog filma OD DO, za koji je višestruko nagrađivana. Filmom OD DO propituje vizualne i audio sadržaje u javnim prostorima i njihovu povezanost s korisnicima. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i radi u Zagrebu.

Molimo vas da potvrdite sudjelovanje na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr. U tekstu poruke upišite ime i dob te vaš kontakt telefon/mobitel.
Broj sudionika je ograničen.

Mjesto održavanja: HDD galerija, Boškovićeva 18
Vrijeme održavanja: 15.03. od 10-12.30 sati
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
Rok prijave: 14.3.2014. do 16 sati

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Rezervirajte svoje mjesto i na idućoj Dizajnerskoj početnici:

22.03. Tihana Mikša Perković - ReWeave / Tehnika pletenja košara, viši razredi osnovne škole (V -VIII)

--

maja subotić
voditeljica projekta Dizajnerske početnice
Hrvatsko dizajnersko društvo

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook