Prijavite se za NOW program Bijenala dizajna u Ljubljani

Objavljeno: 05.03.2014.

U sklopu BIO-a 2014, tekućeg Bijenala industrijskog oblikovanja u Ljubljani, koji ove godine širi svoj koncept i dijapazon područja te postaje Bijenale dizajna, otvoren je poziv za sudjelovanje u NOW segmentu programa, što podrazumijeva "paralelne aktivnosti koje će oživjeti Ljubljanu tijekom tri mjeseca trajanja BIO-a, a uključuju različita događanja, izložbe, predavanja, proizvode, poslovne i ine koncepte i ideje, istraživanja i projekte."

"U okvirima eksperimentalnog konteksta BIO-a 50, koji će Sloveniju pretvoriti u laboratorij dizajna, NOW program oblikovat će lice i naličje Ljubljane, jer će grad postati središte ovog istraživačkog obzora od rujna do prosinca 2014.

NOW program može uključivati individualne ili grupne prezentacije, potpuno nove ili već etablirane projekte, izložbe i događanja svih vrsta s korijenima u širokom spektru aktivnosti suvremenog dizajna. Događanja i lokacije na kojima će se odvijati postat će žarišne točke Ljubljane, doprinoseći kreiranju slojevitog i angažiranog paralelnog programa Bijenala. Na samom zatvaranju BIO-a 50, Bijenale će izdvojiti posebno reprezentativan projekt ili događanje u NOW programu, kao i prepoznati najupečatljivije reference na bogatu pedesetogodišnju povijest Bijenala, odnosno odabrati najbolji industrijski proizvod i najbolju prezentaciju.

BIO 50 poziva pojedince, dizajnere, kustose, obrazovne i kulturne institucije, obrtničke i poslovne tvrtke da sudjeluju u NOW programu, tako što će se prijaviti tijekom svibnja 2014."

Sve detalje o prijavi možete doznati ovdje, a više o samom 50. izdanju Bijenala i njegovom potpuno novom konceptu pročitajte ovdje.

Vidimo se u Ljubljani!

B.K.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook