Objavljene su nominacije za godišnje nagrade UHA-e

Objavljeno: 25.02.2014.

Objavljene su nominacije za godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata za 2013. godinu, odnosno za nagrade "Viktor Kovačić" (za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva), "Drago Galić" (za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture), "Bernardo Bernardi" (za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja), te "Neven Šegvić" (za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture). Nagrade će biti uručene dobitnicima na otvorenju tradicionalne Godišnje izložbe realizacija, čiji će datum biti objavljen naknadno.

Interijer Boutique hostela Forum 1/4

Interijer Boutique hostela Forum 1/4

Interijer Boutique hostela Forum 2/4

Interijer Boutique hostela Forum 2/4

Interijer Boutique hostela Forum 3/4

Interijer Boutique hostela Forum 3/4

Interijer Boutique hostela Forum 4/4

Interijer Boutique hostela Forum 4/4

Gradska knjižnica Labin 1/2, foto: Ivan Dorotić

Gradska knjižnica Labin 2/2, foto: Ivan Dorotić

Ovitak knjige "Thanks for the View, Mr. Mies - Lafayette Park, Detroit"

Među nominiranima za nagrade nalazi se i dvoje članova Hrvatskog dizajnerskog društva - Lana Cavar i Damir Gamulin, u različitim autorskim timovima.

Za nagradu "Bernardo Bernardi" Damir Gamulin nominiran je čak dvaput - prvo, kao član tima za projektiranje uređenja interijera Boutique hostela Forum i Caffea Forum u Zadru, što autorski potpisuje zajedno sa Studiom Up i nizom suradnika (Jelena Martić, Izvor Simonović-Majcan, Marko Salopek, Robert Tičić, Sara Jurinčić, Vanda Trifunović, Hrvoje Šmidihen, Nikola Brlek, Rosa Rogina, Mirna Udovišić, Nikola Arambašić, Siniša Radić (strojarstvo), Vojislav Štrbac (elektoinstalacije), Milan Bjedov (vodovod i kanalizacija), Maksim Carević (zaštita od požara i zaštita na radu), Ante Uglešić (statika)).

Zatim, Gamulin je nominiran i kao koautor uređenja interijera Gradske knjižnice Labin, zajedno s Ivanom Žalac, Margitom Grubišom i Igorom Presečanom, dok su kao koautori natječajnog rada sa njima surađivali i Marin Jelčić i Zvonimir Kralj.

Lana Cavar za nagradu "Neven Šegvić" nominirana je zahvaljujući hvaljenoj publicističkoj knjizi Thanks for the View, Mr. Mies - Lafayette Park, Detroit, izvorno objavljenoj na engleskom jeziku, koju autorski potpisuje s Danielle Aubert i Nataschom Chandani, te sa suradnicima Dianom Murphy, Corine Vermeulen i Vascom Romom.

Nominacije je odabrao i objavio novi Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata, koji je imenovalo predsjedništvo na čelu sa Sanjom Cvetko Jerković. Članovi Stručnog savjeta su Boris Fiolić (drugi dopredsjednik UHA-e), Vedran Duplančić, Marko Vitković, Mira Tadej Crnković, Nikola Škarić, Janko Velnić i Željko Golubić.

Sve informacije o ostalim nominiranim autorima/icama i detalje o njihovim projektima možete doznati ovdje. Čestitke svim nominiranima!

B.K.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook