Dizajnerska početnica: ECO FU[rni]TURE

Objavljeno: 10.02.2014.

U subotu, 15. veljače 2014. s početkom u 10 sati u HDD galeriji održat će se radionica za djecu pod nazivom ECO FU[rni]TURE. Radionicu će voditi produkt dizajnerica ADA KEZIĆ.

Što to znači riječ eko? Da li je ona bitna za našu budućnost? Što je to eko namještaj? Kako se i od čega radi eko namještaj? Uzet ćemo u ruke sve ekološke materijale koji nam padnu na pamet i pogodite što ćemo izraditi? Namještaj...
Cilj radionice je uključiti djecu u proces stvaranja/dizajniranja i izrade 'namještaja' naravno u smanjenom omjeru, od ekoloških materijala poput drva i drvnih materijala, kao što su papir, karton, ili pak vunenih i pamučnih tkanina, špage, te ostalih biorazgradivih materijala koji se mogu reciklirati. Potičemo prepoznavanje i važnost upotrebe ekoloških proizvoda dajući im novu vrijednost.

Uzrast: radionica je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole (I-V)

Voditeljica radionice: Ada Kezić, produkt dizajnerica. 1996. magistrirala na Studiju dizajna, AF, Zagreb. Do 2010. je radila kao in house designer za razne hrvatske proizvođače namještaja. Nakon freeelance statusa 2013. osniva vlastiti dizajnerski studio A1 FORMAT. Poseban interes iskazuje prema dizajniranju i promicanju ekološkog namještaja od cjelovitog drva, posebice slavonskog hrasta. Surađuje s relevantnim hrvatskim proizvođačima namještaja. Član je HDD-a, ULUPUH-a i ZzID-a pri HGK. Izlagala je na međunarodnim sajmovima u Zagrebu, Splitu, Beogradu, Ljubljani, Kölnu, Stockholmu, Milanu. Višestruka dobitnica Mobil optimuma, Ambienta. Više o dizajnerici na www.adakezic.com.

::::

Molimo vas da potvrdite sudjelovanje svog djeteta na hdd@dizajn.hr. U tekstu poruke upišite ime i dob djeteta te vaš kontakt telefon/mobitel. Broj sudionika je ograničen.

Mjesto održavanja: HDD galerija, Boškovićeva 18
Vrijeme održavanja: 1.2.2014. od 10-12.30 sati
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
Rok prijave: 14.2.2014. do 16 sati

///////////////////////

Rezervirajte svoje mjesto i na idućim Dizajnerskim početnicama:

22.2. Marko Pavlović - Osmišljavanje plakata, viši razredi osnovne škole (V -VIII)
01.03. Izvorka Jurić - Pozelenite od dizajna / zeleni dizajn u suvremenom životu, viši razredi osnovne škole (V -VIII)
15.03. Miranda Herceg - Signalizacija / Igra riječi i forme, viši razredi osnovne škole (VII-VIII) i srednja škola
22.03. Tihana Mikša Perković - ReWeave / Tehnika pletenja košara, viši razredi osnovne škole (V -VIII)

maja subotić
voditeljica projekta Dizajnerske početnice
Hrvatsko dizajnersko društvo

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook