Proglašeni su pobjednici natječaja A' Design Award!

Objavljeno: 23.04.2014.

A' Design Competition, u organizaciji istoimene udruge (članice središnjeg talijanskog strukovnog udruženja, kao i krovnih svjetskih dizajnerskih udruga - ICSID-a i ICOGRADA-e, odnosno IDA-e), jedan je od najvećih europskih, odnosno svjetskih natječaja za dizajn, a A' Design Award jedna od nagrada s najjačim renomeom.

Od 2009. godine do danas, na natječaj se prijavilo sveukupno 30.000 kandidata iz 150 zemalja, a nagrađeni su projekti iz više od 70 zemalja, dok je u Italiji u sklopu popratnog programa natječaja ugošćeno više od 400 međunarodnih uzvanika, značajnih imena u struci. A' Design Competition sveobuhvatan je natječaj koji se proteže u čak 104 kategorije, među kojima su dizajn namještaja, interijera, elektronskih naprava, zatim arhitektura, amabalaža, grafički dizajn, ready-made predmeti, dizajn nakita, dizajn interaktivnih aplikacija i usluga, web stranica, transportnih vozila, morskih plovila, itd.

Napokon su objavljeni rezultati natječaja za 2013./14. godinu - 758 pobjednika iz 77 zemalja u 74 različite discipline! Međunarodni stručni žiri sastavljen od iskusnih dizajnera i profesora, novinara-kritičara te poduzetnika pažljivo je ocjenjivao sve radove i posvetio im punu pažnju. Galerija pobjedničkih radova može se pogledati na www.design-interviews.com.

Rezultati A' Design Award natječaja objavljuju se 15. travnja svake godine, a postoji pet razina priznanja - Platinum, Gold, Silver, Bronze i Iron A' Design nagrada. Ove se nagrade dodjeljuju svake godine u svim disciplinama, koje obuhvaćaju Dobar prostorni dizajn (arhitektura, dizajn interijera, dizajn urbane opreme i pejzažna arhitektura), Dobar industrijski dizajn (dizajn proizvoda, uređaja, vozila i dizajn strojeva), Dobar dizajn oglašavanja (dizajn vizualnih komunikacija, marketinški dizajn), Dobar modni dizajn (dizajn odjeće i modnih dodataka, te dizajn obuće), Dobar dizajn u području usluga, strategija, kvaliteta i inovacija, a naposljetku nagrađuju se i Dostignuća u umjetnosti i literaturi.

Pored samog priznanja i ceremonije dodjele nagrada, koja se redovito održava u Italiji, laureati su pozvani da sudjeluju i na popratnoj izložbi najboljih dizajnera godine. Osim materijalne nagrade - pehara, te godišnjeg almanaha, A' Design Award uključuje i marketinške usluge, kao što su prevođenje nagrade na strane jezike, priprema za tisak i doživotno pravo korištenja A' Design znaka i logotipa.

Natječaj za narednu godinu otvara se čim završi onaj za prethodnu, tako da svi zainteresirani dizajneri, arhitekti, vizualni umjetnici i ostali kreativci svoje najbolje radove već sad mogu prijaviti putem www.adesignaward.com, gdje se nalaze sve upute i potrebna dokumentacija.

Tekst je prenesen iz press materijala natječaja.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook