Poziv na savjetovanje o rješenju novih registarskih pločica

Objavljeno: 03.02.2014.

Pozivamo sve zainteresirane članove dizajnerske zajednice, HDD-a i Grafičke sekcije ULUPUH-a da, u roku od 15 dana od objave ovog poziva, dostave svoje primjedbe i sugestije oko izgleda registarskih oznaka RH.

Na osnovu mišljenja iznesenih u dosadašnjoj javnoj raspravi i na osnovu rezultata razgovora s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova kao način izlaska iz proceduralnog zastoja i rješenja problema oblikovanja registarskih pločica RH, HDD predlaže osnivanje stručnog povjerenstva koje će u daljnjem procesu zastupati interese šire dizajnerske zajednice i javnosti.

Predloženo rješenje dizajnerskog tima kolega Đureka, Ljubičića, Bralića, Mudnića i Reichera, predstavnici dizajnerske zajednice smatraju najozbiljnijim i najprihvatljivijim predloškom za donošenje konačnog rješenja. Povjerenstvo će u partnerskoj suradnji s dizajnerskim timom te predstavnicima Ministarstva surađivati na donošenju konačnog prijedloga rješenja koje će biti upućeno državnim institucijama na usvajanje.

U tom cilju povjerenstvo poziva sve zainteresirane članove dizajnerske zajednice, HDD-a i Grafičke sekcije ULUPUH-a, da se u roku od 15 dana od objave ovog dopisa očituju o ovoj temi, te dostave svoje primjedbe i sugestije oko izgleda registarskih oznaka RH u HDD (na adresu: hdd@dizajn.hr).

Očekujemo da će u međuvremenu i MUP analizirati rezultate svoje provedene javne rasprave i prezentirati ih javnosti i Stručnom povjerenstvu.

Stručno povjerenstvo će na osnovu svih tih sugestija i primjedbi zajedno s užim dizajnerskim timom (Đurek, Ljubičić, Bralić, Mudnić, Reicher) provesti analizu i definirati parametre izvedbene studije jedinstvenog sustava označavanja vozila (osobna vozila, motocikli, HV, Policija, diplomatske oznake, privremene itd).

Takva, od strane Stručnog povjerenstva prihvaćena studija, predstavljat će meritornu osnovu kojom će se u daljnim konzultacijama i uz suradnju različitih instanci (MUP, Vlada RH...) doći do konačne odluke o usvajanju izgleda novih registarskih oznaka RH.

VIše o javnom razgovoru povodom prijedloga registarskih pločica održanoj u HDD-u 23.12.2013.: http://dizajn.hr/?id=/1509-razgovor-o-novim-registarskim-plocicama-i-registracijskim-podrucjima-analiza-i-prijedlog-moguceg-rjesenja/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook