Dizajnerska početnica: Dizajnersko crtanje

Objavljeno: 28.01.2014.

U subotu, 1. veljače 2014. s početkom u 10 sati u HDD galeriji održat će se radionica za djecu pod nazivom DIZAJNERSKO CRTANJE. Radionicu će voditi dizajnerica DANIJELA DOMLJAN.

U prošloj godini jedna od uspješnijih početnica, Dizajnersko crtanje, otvara ovogodišnju Dizajnersku početnicu. Cilj radionice Dizajnersko crtanje je naučiti polaznike jednu od osnovnih vještina crtanja – kako vidjeti, opažati i crtati odnose dijelova cjeline i samu cjelinu, kako promatrati i preslikavati svijet oko sebe, kako bi kasnije bili sposobni kreativno izražavati ideje koje imaju u sebi. Ujedno, cilj je savladati metode i tehnike pomoću kojih se trodimenzionalan svijet okruženja prenosi „u proporciji“ na plohu papira, uz jasnoću predočavanja promatranog. Na radionici će polaznici savladati poznavanje osnovnih načina predočavanja predmeta (3D) na podlozi (2D), metodu viziranja i „perspektive“, elemente dizajna (harmoniju, proporciju, ritam, volumen, sklad, boju i druge), postići dobru koordinaciju glave (mozga i oka) i pokreta (ruke) i drugih
vještina koje će biti pomoć u kasnijem prikazivanju vlastitih kreativnih ideja.

Uzrast: radionica je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole (VII-VIII) i srednjih škola.

Voditeljica radionice: Dr. sc. Danijela Domljan, rođ. Janković, magistra dizajna, članica je HDD-a u profesionalnoj kategoriji, nagrađivana dizajnerica s dvadesetogodišnjim iskustvom rada u dizajnu namještaja i edukaciji mladih u području dizajna proizvoda od drva. Prva je dizajnerica doktor znanosti, doktorirala s temom Oblikovanje školskog namještaja kao preduvjet očuvanja zdravlja učenika na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, gdje radi kao viši asistent. Do sada je objavila preko 75 znanstvenih, stručnih i popularnih radova, te održala više od 30 predavanja na savjetovanjima i kongresima, sudjelovala na izložbama i radionicama. Članica je HDD-a, CES-a i OPA-e te ZiZD-a, te brojnih povjerenstava i komisija u svojstvu dizajnera (HDD, ASOO, HGK...). Vodila je šest radionica Dizajnersko crtanje za nastavnike srednjih strukovnih škola u organizaciji ASOO. Voditeljica je Dizajnerske početnice drugu godinu.

::::

Molimo vas da potvrdite sudjelovanje svog djeteta na hdd@dizajn.hr. U tekstu poruke upišite ime i dob djeteta te vaš kontakt telefon/mobitel. Broj sudionika je ograničen.

Mjesto održavanja: HDD galerija, Boškovićeva 18
Vrijeme održavanja: 1.2.2014. od 10-13 sati
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
Rok prijave: 31.1.2014. do 16 sati

///////////////////////

Rezervirajte svoje mjesto i na idućim Dizajnerskim početnicama:

15.2. Ada Kezić - Eco FU(rni)TURE, niži razredi osnovne škole (I-IV)
22.2. Marko Pavlović - Osmišljavanje plakata, viši razredi osnovne škole (V -VIII)
1.3. Izvorka Jurić - Pozelenite od dizajna / zeleni dizajn u suvremenom životu, viši razredi osnovne škole (V -VIII)
15.3. Miranda Herceg - Signalizacija / Igra riječi i forme, viši razredi osnovne škole (VII-VIII) i srednja škola
22.3. Tihana Mikša Perković - ReWeave / Tehnika pletenja košara, viši razredi osnovne škole (V -VIII)

maja subotić
voditeljica projekta Dizajnerske početnice
Hrvatsko dizajnersko društvo

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook