Sofia Design Week mijenja ime u ONE DESIGN WEEK i otvara ovogodišnji natječaj

Objavljeno: 27.01.2014.

Sofia Design Week, središnje bugarsko događanje posvećeno dizajnu i vizualnoj kulturi, koje se održava od 2009. godine, ove godine mijenja ime u ONE DESIGN WEEK i seli se u Plovdiv, drugi grad po veličini u Bugarskoj. Održat će se od 20. do 29. lipnja 2014, a rok za slanje radova za izlaganje na festivalu je 15. veljače.

Plakat prošlogodišnjeg festivala

Plakat prošlogodišnjeg festivala

U press objavi natječaja organizatori navode: "Postanite dio festivala i pošaljite nam projekt temeljen na temi ovogodišnjeg festivala: nomadima." Dobrodošli su svi koji se na ovaj ili onaj način bave suvremenim dizajnom. Važno je da projekti budu originalni i sadržajem usko povezani s manifestom festivala. Mediji su vrlo široki - to mogu biti predmeti, knjige, koncepti za izložbe i radionice, video radovi, intervencije u javnom prostoru, itd. Rok za slanje prijava je 15. veljače 2014. Selekciju će izvršiti kreativni tim organizatora festivala. Rezultati će biti objavljeni do 14. ožujka.

Svoje ideje kao PDF ili tekst, fotografije, ilustracije itd. (do najviše 3 stranice), ili kao kratki video (u mp4 formatu) maksimalne duljine 4 minute šaljite na opencall@edno.bg. Projekti koji ne odgovaraju propozicijama neće biti prihvaćeni."

ONE DESIGN WEEK organizira EDNO, poznata bugarska platforma za organizaciju i produkciju događanja u kulturi, koja je zadužena i za godišnje festivale ONE ARCHITECTURE WEEK i ONE DANCE WEEK, a organizira i Sofia Contemporary i Mellow Music Festival, te objavljuje časopis Edno Magazine. Riječ je o skupu projekata iznimno važnih za kulturni život Bugarske.

B.K.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook