Objavljeni rezultati European Design Awards

Objavljeno: 20.04.2012.

Na nedavno održanom natjecanju The European Design Awards nagrađeni studio Laboratorium i agencija Tridvajedan.

Studio Laboratorium, beskrajni samoljepljivi kalendar

Studio Laboratorium, beskrajni samoljepljivi kalendar

Studio Laboratorium, monografija Kristijana Kožula

Studio Laboratorium, monografija Kristijana Kožula

Agencija Tridvajedan, ambalaža cementnih vreća Optimo i Strukto

Agencija Tridvajedan, ambalaža cementnih vreća Optimo i Strukto

ED Awards (The European Design Awards) je natjecanje na području grafičkog dizajna, ilustracije i multimedije, a djeluje u suradnji s 12 najutjecajnijih europskih magazina za vizualne komunikacije (2+3D, CAP & Design, +design, étapes, Eye, IDPURE, Items, KAK, Lineagrafica, novum, TYPO i Visual), čiji su predstavnici ujedno okupljeni kao ocjenjivački sud nagrade.

Studio Laboratorium, koji vode partneri Ivana Vučić i Orsat Franković (oboje članovi HDD-a), na ovogodišnjem ED Awards natjecanju u Ateni osvojio je prvu nagradu u kategoriji Printed self-promotion za rad 'Beskrajni samoljepljivi kalendar' i priznanje za grafički dizajn monografije Kristiana Kožula u kategoriji Book Layout. Osim toga, još je jedan njihov rad - plakati za 57. Dubrovačke ljetne igre - bio finalist kategorije Cultural poster.

Agencija Tridvajedan osvojila je prvu nagradu za ambalažu cementnih vreća Oprimo i Strukto za naručitelja CEMEX-Dalmacijacement u kategoriji "packaging graphics"  te odabir radova agencije u konkurenciji najboljih svjetskih dizajnerskih radova od strane I.D. magazina koji će biti objavljeni u posebnom izdanju magazina I.D. "Annual Design Review".

Nagrade su uručene dobitnicima na svečanoj ceremoniji održanoj 11. svibnja 2007. u prepunom amfiteatru Atenskog umjetničkog centra, a nagrađeni radovi zajedno sa svim finalistima objavljeni su u godišnjem pregledu najboljih dizajnerskih dostignuća u EuropED Awards.

Atenski ED Awards prvi je u planiranom nizu događanja koji će putovati po europskim metropolama, a slijedeći će se održati dogodine u Stockholmu.


Više o ED Awards na: www.ed-awards.com

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook