Natječaj za primanje novih članova u HDD

Objavljeno: 20.01.2014.

Hrvatsko dizajnersko društvo objavljuje natječaj za primanje novih članova. Rok za prijavu: 17. veljače 2014.Članom HDD-a mogu postati svi državljani Republike Hrvatske koji prihvaćaju Statut HDD-a, a koji su svojim dosadašnjim radom dokazali pripadnost praksi, teoriji i promicanju struke dizajna, odnosno svi oni koji su na bilo koji način zainteresirani za napredak dizajna u Hrvatskoj. Članovima mogu postaiti i osobe koje nisu državljani RH, ali su profesionalno vezani uz RH i svojim radom doprinose razvoju dizajna u Hrvatskoj.

Natječaj je otvoren za primanje u sljedećim kategorijama:
− profesionalci*
− pripravnici** i
− studenti.

*Članovima HDD-a u profesionalnoj kategoriji mogu postati autori kojima je dizajn osnovno zanimanje, odnosno svi oni autori koji na području dizajna djeluju profesionalno, bilo u dizajnerskoj praksi ili na području kritike, teorije i edukacije, a koji zadovoljavaju propisane kriterije.U kategoriju profesionalaca bit će primljeni kandidati s najmanje 3 godine profesionalnog iskustva, a koji su zadovoljili kriterije za vrednovanje. Kandidati trebaju svojim životopisom i priloženim radovima dokazati profesionalno djelovanje. Uža područja djelovanja članova HDD-a u profesionalnoj kategoriji su: grafički dizajn, industrijski/produkt dizajn, dizajn interijera, izložbeni dizajn, modni dizajn, dizajn elektronskih medija, fotografija, ilustracija, tipografija, teorija dizajna, kritika dizajna i edukacija u dizajnu

**Članstvo u ovoj kategoriji stječe se na dva načina:
a. Temeljem prvostupanjske diplome odgovarajućeg fakulteta (popis u Pravilniku). Prijave ne podliježu selekciji.
b. Temeljem kriterija za vrednovanje odlukom Komisije za primanje novih članova. Kategorija pripravnika uključuje dizajnere s manje od tri godine profesionalnog iskustva, koji su educirani u srodnom području, ali svojim curriculumom dokazuju da se bave dizajnom profesionalno, bilo u zemlji ili inozemstvu, no trenutačno ne ispunjavaju u potpunosti kriterije koji su potrebni za ulazak u kategoriju profesionalaca. Uža područja djelovanja članova HDD-a u kategoriji pripravnika jesu: grafički dizajn, industrijski/produkt dizajn, dizajn interijera, izložbeni dizajn, modni dizajn, dizajn elektronskih medija, fotografija, ilustracija, tipografija, teorija dizajna, kritika dizajna i edukacija.

Kandidati i kandidatkinje koji žele postati članovima HDD-a trebaju u navedenom roku dostaviti svu potrebnu dokumentaciju, pripremljenu prema uputama za svaku pojedinu kategoriju. Detaljne upute i kriteriji za primanje u članstvo HDD-a nalaze se u Pravilniku za primanje novih članova koji se zajedno s Prijavnicom nalazi u privitku ove obavijesti.

Prijavnicu zajedno s potrebnom dokumentacijom možete dostaviti elektronskim putem na: tajnistvo@dizajn.hr odnosno na adresu: Hrvatsko dizajnersko društvo, "Natječaj za prijem u HDD", Boškovićeva 18, 10000 Zagreb

Rok za prijavu: 17. veljače 2014.
(računaju se sve prijave koje stignu do tog datuma)

Sve kandidatkinje i kandidati za primanje u profesionalnu i pripravničku kategoriju moraju dostaviti i potvrdu o uplati kotizacije u iznosu od 150 kn. Kotizacija se uplaćuje na žiro račun HDD-a, IBAN HR0624840081100855084 i ne vraća se. Kandidati za studentsku kategoriju ne plaćaju kotizaciju.

Promjena kategorije
Posebno se pozivaju svi članovi HDD-a čiji se profesionalni status u međuvremenu promijenio da prijave promjenu svoje kategorije i također pripreme dokumentaciju prema uputama u Pravilniku.

Rezultati selekcije

Komisija za primanje novih članova pregledat će sve pristigle prijave i procijeniti udovoljavanje kriterija za učlanjenje u HDD. Svi će kandidati o rezultatima Natječaja biti obaviješteni putem e-maila.

Stupanjem u HDD između ostalog stječe se pravo na:
− smanjenu kotizaciju za sudjelovanje na izložbama u organizaciji HDD-a
− porezne olakšice u skladu sa Zakonom (profesionalci i pripravnici)
− besplatnu ocjenu rada prilikom kandidiranja za članstvo u HZSU
− sudjelovanje na natječajima koji zahtijevaju članstvo u strukovnoj udruzi

Pored toga stječu se prava i obaveze spram udruge:
− informiranost o svim događanjima, natječajima, izložbama, radionicama i sl. vezanim uz aktivnosti HDD-a te na sve ostale obavijesti vezane uz stručna i profesionalna događanja u Hrvatskoj i inozemstvu;
− redovito plaćanje godišnje članarine;
− ravnopravno sudjelovanje u svim internim natječajima;
− pravo na umanjenu kotizaciju na izložbama u organizaciji HDD-a, umanjenu cijenu godišnjaka i ostalih publikacija u izdanju HDD-a
− pravo na člansku iskaznicu HDD-a i sve pogodnosti koje ona donosi
− aktivno sudjelovanje u ostvarivanju zadaća Društva
− predlaganje i biranje u tijela Društva (profesionalci);


Kontakt:
M 098 311 630
T/F: 01/4846 874
tajnistvo@dizajn.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook