[d]razgovor TRANSFER & video program posvećen LADISLAVU GALETI

Objavljeno: 13.01.2014.

U četvrtak 16. 1. 2014. od 20 sati održat će se [d]razgovor povodom izložbe TRANSFER 1995. – 2010 i videoprojekcije posvećene likovnom i filmskom umjetniku IVANU LADISLAVU GALETI. U razgovoru sudjeluju Olga Majcen, Sunčica Ostoić, Iva Radmila Janković i Gordana Brzović, autorica i redateljica Transfera te koautorica izložbe. Razgovor moderira Marko Golub

Posljednji dio programa uz izložbu, koja ostaje otvorena još do subote 18. siječnja, svojevrsna je posveta multimedijskom umjetniku i sveučilišnom profesoru Ivanu Ladislavu Galeti, čovjeku čija su medijska istraživanja unutar i između filma, videa, likovne umjetnosti i ekologije ostavila izniman trag na domaćoj i internacionalnoj umjetničkoj sceni. Ne manje važno je i Galetino edukatorsko poslanje i činjenica da je svojim nekonvencionalnim predavanjima koja su povezivala i humor i mistiku i povijest medijske umjetnosti inspirirao generacije mladih ljudi. Možda je manje poznato da je Galeta bio i autor Multimedijske rubrike Transfera, u kojoj je, slično kao i u svojoj predavačkoj praksi, u prvom licu predstavljao filmska i video djela domaćih i internacionalnih autora. Ovim povodom iz Transferovog arhiva s Hrvatske radiotelevizije posložili smo jednosatni video program posvećen upravo njemu, a osim njegovih priloga iz Multimedijske rubrike prikazat ćemo niz priloga koji portretiraju samog Galetu ili daju uvid u neke od njegovih projekata a nastali su u rasponu od desetak godina.

Više o izložbi:

Izložba je posvećena kultnoj televizijskoj emisiji 'Transfer', koja se kroz 15 godina emitiranja na HTV-u profilirala u jedinstven medijski i kulturološki fenomen, duboko isprepleten i integriran sa suvremenom umjetničkom scenom koju je pratio. Uz otvoreni video arhiv većine emisija snimljenih od 1995. do 2010., poseban segment izložbe čine projekcije Teorijskih filmova te kronološka kompilacija Transferovih priloga posvećenih dizajnu od sredine 90-ih do kraja 2000-ih. Kustosi izložbe su Marko Golub i Gordana Brzović, autorica i urednica emisije Transfer.

http://dizajn.hr/?id=/1491


TRANSFER 1995. – 2010. / OTVORENI ARHIV
VOL 1 - 5. 12. – 12. 12. 2013. / VOL 2 - 10. 1. – 18. 1. 2014.


Autori izložbe: Gordana Brzović i Marko Golub
Grafčki dizajn: Dejan Kršić
Dizajn aplikacija i hardvera: Oleg Šuran
Suradnici: Bojan Krištofić i Mirjana Jakušić
Vizualni identitet Transfera v02: Dinko Cepak
Video arhiv emisija: Arhiv HRT

HDD galerija / Hrvatsko dizajnersko društvo
Boškovićeva 18, Zagreb
Voditelj galerije: Marko Golub
www.dizajn.hr

Radno vrijeme
pon – pet 10 – 20h
subotom 10 – 15h

Sponzori tiska: Cerovski Print Boutique, Arskopija
Realizaciju izložbe poduprla je Hrvatska radiotelevizija ustupanjem materijala iz arhiva. Rad HDD galerije podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb
Izložba i popratni program realizirani su uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.


Zahvale: HRT, Ljerka Višnar, Vlatka Kolarević, Ivana Antunović Jović, Mladen Orešić, Branko Bačun

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook