Fiktiv, zagrebački studio za dizajn osvojio prestižnu britansku nagradu

Objavljeno: 26.11.2013.

Zagrebačkom studiju Fiktiv 21. studenoga 2013. na svečanoj ceremoniji u Londonu međunarodno poznata britanska strukovna udruga The Sign Design Society dodijelila je nagradu za projekt Loccie kao najbolje digitalno navigacijsko rješenje u posljednje tri godine (The Best Digital Wayfinding Solution).

The Sign Design Society britanska je stručna organizacija čiji su članovi dizajnirali i producirali neke od najzahtjevnijih sustava signalistike na svijetu, uključujući Legible London (sustav za snalaženje pješaka po gradu Londonu), Dubai Metro, kao i signalistiku za posljednja tri izdanja Olimpijskih igara. Svake tri godine ovo udruženje organizira Sign Design Awards i dodjeljuje nagrade za najveća postignuća na području signalistike, sustava snalaženja u javnim prostorima, digitalna rješenja signalistike i sl. Osim Fiktiva ove su godine za svoje radove osvojile ugledne dizajnerske kuće Edenspiekermann, Johnson Banks kao i organizacijski odbor Olimpijskih igara London 2012.

Loccie je inovativan sustav koji koristi intuitivno korisničko sučelje za orijentaciju u prostoru bez mapa, namijenjeno snalaženju na otvorenim prostorima i putovanjima. Projekt je uz institucionalnu te potporu osnivača zadarske The Garden grupe u potpunosti dizajniran i tehnički razvijen u Hrvatskoj, a na poziv globalnog fonda SOS Ventures sudjelovao je u četveromjesečnom programu HAXLR8R u Shenzhenu (Kina) i San Franciscu (SAD) 2012. godine.

"Deset članova žirija bilo je impresionirano konceptom, njegovom istinskom originalnošću, pažljivo promišljenim primjenama i činjenicom da se Loccie diferencira i nadopunjuje s ostalim mobilnim uređajima", izjavio je predsjednik društva Mike Wolff komentirajući Loccie.

Fiktiv je višestruko nagrađivani kreativni studio za grafički dizajn, vizualne komunikacije i razvoj interaktivnih sustava sa zagrebačkom i losanđeleskom adresom.

www.fiktiv.hr
facebook.com/fiktivstudio
twitter.com/FiktivStudio

Kontakt za medije
gđica Mila Marina Burger
mila@fiktiv.hr
tel: 091 3453 846

Tekst je prenesen iz press objave studija.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook