SUP - Strip u Primijenjenoj - izložba autora stripa, od Julesa preko Novog kvadrata do danas

Objavljeno: 26.11.2013.

U četvrtak, 28. studenoga 2013. godine, s početkom u 19 h, u zagrebačkom izložbenom Salonu Izidor Kršnjavi na adresi Trg maršala Tita 11 otvara se panoramska izložba SUP - Strip u Primijenjenoj - izložba autora stripa, od Julesa preko Novog Kvadrata do danas, koja okuplja radove svih značajnih hrvatskih autora stripa od najstarijih do najmlađih generacija, a koji su se obrazovali u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. SUPer!

Projekt-izložbu Strip u Primijenjenoj organizira i provodi UBU, Udruga bivših učenika ŠPUD-a u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb i Neformalnim savezom Organizam, ususret 131. rođendanu Škole. SUP okuplja velikane hrvatskog stripa i svjetski priznate autore, koji su se bavili ili se bave medijem stripa u razdoblju od sredine prošlog stoljeća do danas, kao i mlade generacije strip crtača čije vrijeme tek dolazi.

Na izložbi će biti prikazani radovi autora koji su nastali u vrijeme njihova školovanja u Primijenjenoj, radovi objavljeni u ŠPU listu, u tada popularnim tiskovinama poput Plavog vjesnika, Poleta, Patka i Starta, ali i recentni radovi strip autora objavljivani od strane domaćih (Strip revija Večernjeg lista, Stripforum i dr.) do svjetski poznatih strip izdavača (Marvel Comics, Delcourt i dr.).

"ŠPUD je škola iz koje su izašli mnogi, ali zaista mnogi umjetnici koji djeluju unutar (u Hrvatskoj još uvijek) rubnih područja umjetnosti kao što su npr. strip, grafiti, performans, ilustracija, animirani film… Ovo je prva, nadamo se, u nizu izložbi koje će nastojati okupiti bivše učenike koji djeluju u tim specifičnim granama umjetnosti i predstaviti ih u Izložbenom salonu Škole kao svojevrstan site-specific hommage njihovom radu", istaknuo je u uvodniku kataloga izložbe Filip Pintarić, predsjednik udruge UBU.

Nakon otvorenja izložbe, uslijedit će i AfterSUP druženje sa strip-autorima u prostoru Chocolat 041 (Masarykova 25), od 21 h nadalje!

Više o cijelom projektu i izložbi možete saznati ovdje  i podajte svoj 'like' njenoj FB-stranici. Vidimo se!

Tekst je prenesen iz press materijala izložbe.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook