[d]razgovor: SPORT, ZDRAVLJE, UGOSTITELJSTVO, OBRAZOVANJE, KULTURA I RAD

Objavljeno: 18.11.2013.

U utorak 26. 11. 2013. u 19 sati u HDD galeriji održat će se [d]razgovor povodom izložbe 'SPORT, ZDRAVLJE, UGOSTITELJSTVO, OBRAZOVANJE, KULTURA I RAD – Stolci iz TMN Jadran 1980-ih'. Razgovarat ćemo o kontekstu u kojem je tvornica Jadran djelovala u vrijeme koje izložba promatra, o velikim javnim narudžbama nekad i danas, transformaciji Zagreba u vrijeme Univerzijade, ulozi dizajna u procesu razvoja i strateškog planiranja i perspektivama za budućnost.

Sudionici [d] razgovora su dizajner Mladen Orešić, kustosica MUO Koraljka Vlajo i nekadašnji direktor Jadrana Mauro Bastijanić. Moderiraju autorica i kustos izložbe Ivana Borovnjak i Marko Golub.

Više o izložbi: http://dizajn.hr/?id=/1462

Izložba SPORT, ZDRAVLJE, UGOSTITELJSTVO, OBRAZOVANJE, KULTURA I RAD – STOLICE IZ TMN JADRAN 1980-ih je koncentrirana na tri linije proizvoda koje je za tvornicu Jadran 80-ih godina prošlog stoljeća dizajnirao Mladen Orešić u suradnji s Marijanom Orešićem – Ergoline, Modres i Uni87 te osim samih predmeta uključuje i bogatu arhivsku i novoformiranu fotografsku i video dokumentaciju o procesu njihovog nastanka, kontekstu u kojem su proizvedeni i distribuirani te o njihovoj današnjoj sveprisutnosti i prepoznatljivosti.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook