Prvi Dizajnilend - dan suradnje i kreativnih atrakcija

Objavljeno: 06.11.2013.

Coworking Croatia, u suradnji s udrugom Boonika i kreativnim kolektivom Rational International, poziva vas da petak, 8. studenoga, provedete u Dizajnilendu koji će s održati u Veslačkoj 23, Zagreb (Boonika HQ).

"Dizajnilend je novo participatorno događanje nastalo iz entuzijazma nekoliko strastvenih kreativaca. Cjelodnevnim programom kojeg tvore dizajn atrakcije želimo kreirati ugodan prostor za zajednički rad, pružiti priliku za neformalno usavršavanje, potaknuti razmjenu mišljenja i ideja te potencirati moć umrežavanja i suradnje." - Matija Raos, Coworking Croatia

Prvi Dizajnilend obilježit će otvaranje vrata udruge Boonika svim kreativcima i početak probnog coworking mjeseca, zagrebačka inačica globalnog događanja Behance Portfolio Reviews, posebno osmišljen dizajn kviz, te natjecanje u dizajniranju vizualnog identiteta uživo ispred posjetitelja. Na početku zajedničkog radnog dana, Tena Razumović Žmara iz udruge Boonika predstavit će plan razvoja Boonika HQ coworking ponude, zašto su se odlučili na ovakav potez te koje kvalitete ona može donijeti njihovim članovima.

"Coworking će u prostor BOONIKE dovesti mnoge raznovrsne freelance kreativce i umjetnike kojima treba uredska infrastruktura i podrška zajednice, a iz čega će sigurno proizaći mnogi novi zanimljivi projekti i suradnje." - Tena Razumović Žmara, Boonika

U prvom dijelu Behance Portfolio Reviews programa, Bojan Opačak i Ivorin Vrkaš iz kreativnog kolektiva Rational International približit će mogućnosti i ponuditi razloge za korištenje Behance-a, najutjecajnijeg online servisa za portfolije, uz gostovanje Produkteke, domaće platforme za promociju produkt dizajna. Nakon uvoda, slijedi sat vremena recenzija portfolija u manjim grupama koje će voditi recenzenti iz različitih segmenata kreativne industrije. Svi zainteresirani posjetitelji moći će dobiti savjete kako da usavrše svoj portfolio te otkriti pokoji trik koji će ih izdvojiti iz globalne gomile i učiniti neodoljivim za potencijalne klijente.

Dizajnilend program nastavlja se dizajn kvizom nastao u suradnji s Majom Subotić prigodnog naziva Kvizual. Timovi do 3 člana odgovarat će na pitanja s grafičkim prilozima, a bodove će osvojiti tim koji prvi podigne pločicu s točnim odgovorom. Za opuštenu atmosferu i dobru zabavu pobrinut će se voditelj kviza Marko Vilipić.

Dan će kulminirati Dizajnobojom, dizajn natjecanjem u izradi vizualnog identiteta za multimedijski projekt revitalizacije gradskog prostora Bagdad. Na početku, Lana Bobić i Kažimir Petak iz Bagdada te Bojan Opačak iz Rational International, predstavit će svim prijavljenim dizajnerima projektni zadatak. U prvom krugu od 45 minuta sudionici će skicirati ideje, a u drugom od sat vremena 3 najbolja dizajnera, uživo na projektorima, dovršavat će svoje kreativne prijedloge uz komentatora Ivorina Vrkaša i podršku publike.

“Kada smo saznali da društveno koristan projekt poput Bagdada treba vizualni identitet učinilo nam se zanimljivim da cijeli proces otvorimo kreativnoj javnosti, i to ne kao prema promatračima, nego kao sudionicima. Vjerujem da će Dizajnoboj dočarati uzbuđenje, frustracije, rokove i strast iza kreativnog procesa, dok će projekt Bagdad dobiti novo vizualno ruho u svega nekoliko burnih sati.” - Bojan Opačak, Rational International

Osim ponuđenog programa svi posjetitelji moći će zaviriti u Booteeq.hr pop-up dućan s prigodnim cijenama, a vlasnike najboljih Behance portfolija, dobitnički tim na Kvizualu te pobjednika na Dizajnoboju očekuju posebna priznanja i vrijedne nagrade.

Dizajnilend je namijenjen svim profesionalcima iz kreativne industrije, studentima i ljubiteljima vizualne kulture. Sudjelovanje je posve besplatno, a informacije o kompletnom programu, kao i detalje za prijavu na Kvizual i Dizajnoboj možete pronaći na stranici facebook eventa.

KONTAKT:
Matija Raos, voditelj programa Coworking Croatia
matija.raos@coworking.hr
+385 97 7932853

###

RASPORED DIZAJNILENDA

11.00 - 19.00 BOONIKA HQ COWORKING DAN i BOOTEEQ.HR POP-UP DUĆAN
11.15 - 11.45 “Dobrodošli u BOONIKA HQ”, Tena Razumović Žmara & Matija Raos
14.00 - 15.00 Zajednička pauza za ručak
17.30 - 17.45 "Uvod u Behance platformu", Bojan Opačak & Ivorin Vrkaš
17.45 - 18.00 "Produkteka", Tina Marković & Daniel Tomičić
18.00 - 19.00 Recenzije portfolija
19.00 - 19.15 DIZAJNOBOJ BRIEFING, dizajn natjecanje, Bojan Opačak + Lana Bobić & Kažimir Petak
19.15 - 19.30 Best of Behance Portfolio Reviews Zagreb, dodjela priznanja
19.30 - 20.15 KVIZUAL, dizajn kviz, voditelji: Maja Subotić & Marko Vilipić
20.15 - 21.15 DIZAJNOBOJ LIVE, dizajn natjecanje, komentator: Ivorin Vrkaš
21.15 Networking i druženje uz dj tandem LAKI AKAUNTI

Tekst je prenesen iz press materijala događanja.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook