III. PRODUKTEKA

Objavljeno: 23.10.2013.

24. listopada 2013. godine od 10.00 do 15.00 sati u Centru za dizajn HGK održat će se III. PRODUKTEKA, produkt dizajn platforma za stvaranje novih proizvoda, koju organizira Scuderia Zagreb u suradnji s Centrom za dizajn HGK i udrugom Boonika.Nakon uspješna prva dva izdanja PRODUKTEKE s temama: Namještaj i opremanje interijera, te Transport, tehnologije i prateća oprema, održat će se treće izdanje na temu: Inovativne tehnologije i novi materijali

Hrvatski dizajneri i proizvođači koji se bave novim tehnologijama i materijalima predstavit će svoje projekte i pokazati proizvode nastale primjenom najnovijih tehnoloških dostignuća u kojem hrvatska privreda ima mnogo toga za ponuditi. Dođite i poslušajte sve o nanotehnologiji, grafenu, karbonskim vlaknima, upoznajte se s tvrtkama koje ih primjenjuju: Motoplastika MAC, Klex, Kompozit kemija, Nanokarbon, Pes, Burza.hr, Topomatika, 3D grupa, Evolve, 3D lab, Hrvatski centar za napredne materijale i nanotehnologije pri Institutu Ruđer Bošković, Skira.

Na prve dvije PRODUKTEKE uspjeli smo povezati ljude, omogućiti razmjenu ideja kao i razgledanje konkretnih u prostoru postavljenih radova dizajnera te kroz kreativnu atmosferu potaknuti buduće suradnje u cilju stvaranja novih proizvoda. Mnogi projekti dobili su upravo zahvaljujući tom povezivanju novi zamašnjak, a u pripremi su i prvi proizvodi nastali zahvaljujući suradnjama ostvarenim na PRODUKTECI.

Produkteka je platforma koja povezuje dizajnere, proizvođače, distributere i inovatore - elementarne čimbenike pri realizaciji dobrih ideja u stvarnost. Cilj joj je uspostaviti komunikaciju između sudionika procesa stvaranja novih proizvoda - dizajnera, proizvođača i distributera, a održava se kvartalno u vidu jednodnevnog druženja dizajnera, proizvođača, distributera i inovatora kroz radionice, predavanja, prezentacije i panel diskusije za vrijeme kojih se istovremeno mogu vidjeti uživo gotovi proizvodi ili prototipovi nastali njihovom uspješnom suradnjom. Povezujući ljude te omogućujući razmjenu ideja i kreativnu atmosferu, ona potiče na suradnju s konkretnim ciljem: stvaranje novih proizvoda i jačanje hrvatskog gospodarstva. Ova platforma je mjesto sastanka i povezivanja ideje i proizvodnje.“

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook