[d]razgovor: GRUPA (Filip Despot, Ivana Pavić, Tihana Taraba)

Objavljeno: 14.10.2013.

U srijedu 16. 10. 2013. u 19 sati u HDD galeriji održat će se [d]razgovor sa studiom Grupa (Filip Despot, Ivana Pavić, Tihana Taraba)

Razgovarat ćemo o tekućem projektu ili_ili, koji je predstavljen na istoimenoj izložbi u galeriji, ali osvrnut ćemo se i na Grupin dosadašnji rad – uspješne i nagrađivane proizvode poput 3-anglea (Nagrada HDD-a u kategoriji produkt dizajna 2012.) i niza samoiniciranih projekata u kojima je dizajnerski studio ujedno u ulozi poduzetnika, odnosno investitora, na njihovu DIY metodologiju i na njihovo viđenje okruženja za produkt dizajn u Hrvatskoj. Razgovor vodi Marko Golub.

Grupa
je svoju karijeru započela dizajnom linije namještaja od masivnog drva za tvornicu Artisan za koji su nagrađeni Edidom 2009.g. (Elle Decoration International Design Award) u kategoriji „Mladi dizajner“. 2010. razvijaju vlastiti brand Grupa products pod kojim proizvode i distribuiraju Model lampe, jastuke Pilot i Ili_ili modularne lampe. Za tvornicu Kvadra razvili su sjedeću garnituru 3angle za koju su nagrađeni na izložbi HDDa 2011/2012. u kategoriji najbolji produkt dizajn. Uz produkt dizajn, Grupa prakticira i dizajn postava izložbi te scenografije.

Više o izložbi: http://dizajn.hr/?id=/1430

mg

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook