Contemporary Croatian Design IN A NUTSHELL gostuje u Skopju i Tirani

Objavljeno: 09.10.2013.

Izložbeni pregled suvremenog hrvatskog dizajna 'IN A NUTSHELL' u uzastopna dva tjedna predstavljen je na dvije regionalne dizajnerske manifestacije – Skopje Design Weeku i Tirana Design Weeku

Tirana Design Week

Tirana Design Week

Tirana Design Week

Tirana Design Week

Tirana Design Week

Tirana Design Week

Skopje Design Week

Skopje Design Week

Skopje Design Week

Skopje Design Week

Skopje Design Week

Od prošlogodišnje zagrebačke premijere, izložba Contemporary Croatian Design – In a Nutshell gotovo neprekidno putuje, gostovala je u Beogradu, Helsinkiju, Bruxellesu, Mariboru, da bi iz Sofije, gdje je prikazana početkom ljeta bila direktno preseljena u Skopje gdje je i otvorena prošlog tjedna u sklopu trećeg Skopje Design Weeka od 1. do 6. listopada.

Već dan nakon završetka ove manifestacije, Nutshell je pokazan i na Tirana Design Weeku, zajedno s još nekoliko regionalnih izložbi suvremene dizajnerske produkcije, gdje će ostati otvoren do 14. listopada. Lokacija u Skopju gdje je izložba bila održana je Kurshumli An, jedan od najpoznatijih spomenika kulture u Makedoniji i reprezentativan primjer islamske arhitekture 16. stoljeća, a nalazi se u Staroj Čaršiji u centru grada. Povodom izložbe, predstavljanje projekta i kratko predavanje o suvremenom hrvatskom dizajnu održao je Andro Giunio, jedan od autora postava Nutshella. Izložbeni program Skopje Design Weeka, prema procjenama organizatora vidjelo je oko 18 000 posjetitelja.

Tirana Design Week
novi je pak, i prilično ambiciozan dizajnerski festival u regiji, čiji se program unatoč imenu protegao na čitavih mjesec dana i traje od sredine rujna do sredine listopada. Izložba In a Nutshell u Tirani je otvorena jučer u prostorima Fakulteta arhitekture i dizajna, koji je i organizator čitave manifestacije. Ivana Borovnjak, Predsjednica HDD-a, je u sklopu konferencije Balkan Alternative Design predstavila djelovanje Društva te nekoliko ključnih tendencija u suvremenoj hrvatskoj dizajnerskoj produkciji.

Projekt In a Nutshell zajednički su pokrenuli HDD - Hrvatsko dizajnersko društvo i Ministarstvo kulture RH 2009. godine, s ciljem predstavljanja domaćeg suvremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Europi i svijetu.

Contemporary Croatian Design - In a Nutshell je cjelovit izložbeni proizvod koji u sebi objedinjuje konciznost i široku vizuru na domaću suvremenu dizajnersku produkciju. Slično tome, i njen specifično dizajnirani postav objedinjuje funkcije transporta i prezentacije, dok je dizajn kataloga prilagođen mogućnostima variranja opsega same izložbe u institucijama u kojima gostuje. Autori dizajna postava su Nina Bačun, Ivana Borovnjak, Roberta Bratović, Andro Giunio, Tina Ivezić i Ana Marija Poljanec.

Kustosica izložbe je Koraljka Vlajo

Više o izložbi i zastupljenim autorima pročitajte ovdje:
http://dizajn.hr/?id=/853-suvremeni-hrvatski-dizajn-in-a-nutshell-21-3-31-3-2012/
http://inanutshell.hr/

mg

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook