Razgovor s Borisom Ljubičićem u MSU

Objavljeno: 17.07.2013.

Povodom izložbe 'Samo plakati', otvorene u NO galeriji Muzeja suvremene umjetnosti, u četvrtak 18. 7. 2013. u 17 sati održat će se i javni razgovor s autorom

Boris Ljubičić razgovarat će s publikom prvenstveno o mediju plakata, njihovoj namjeni, publici i komunikacijskom potencijalu, osvrćući se i na primjere iz vlastitog opusa koji je dijelom predstavljen kroz izložbu. Ljubičić je aktivan istraživač na polju vizualnih komunikacija i dizajna. Izložba u No galeriji MSU-a predstavlja pedesetak plakata u rasponu od 1970-ih godina do danas. Izbor radova uključuje plakate različitih tema, od muzejskog, političkog, kazališnog, koncertnog do sportskog. Za mnoge od njih autor je bio nagrađen međunarodnim i hrvatskim priznanjima. Riječ je o plakatima iz kojih se iščitava razvoj njegova specifičnog vizualnog jezika. Povod za izložbu je autorova donacija plakata jer će po završetku većina radova postati dijelom fundusa MSU-a.

više o izložbi pročitajte ovdje: http://dizajn.hr/?id=/1354-boris-ljubicic-samo-plakati/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook