Natječaj za prakse programa mobilnosti Leonardo da Vinci

Objavljeno: 07.07.2013.

Otvoren je natječaj za prakse za mlade arhitekte u sklopu EU Programa za cjeloživotno obrazovanje (Life Long Learning Programme – LLL) te potprograma Leonardo da Vinci kojeg provodi Društvo arhitekata Zagreba. Rok za prijave je 17. srpanj 2013.

Društvo arhitekata Zagreba poziva magistre inženjere arhitekture da se prijave na natječaj za tromjesečnu stručnu praksu u arhitektonskim uredima u Europi. Praksa će se provoditi u 15 arhitektonskih ureda u 9 europskih zemalja. Stipendija pokriva sve putne i životne troškove za vrijeme trajanja prakse. Po povratku sa stručnog usavršavanja od kandidata se očekuje da podijele i prenesu stečena iskustva i spoznaje drugim arhitektima DAZ-a te nastave suradnju s DAZ-om na budućim projektima i programima.

Uvjeti za prijavu kandidata:
1. Magistar inženjer arhitekture i urbanizma Sveučilišta u Zagrebu
2. Dob kandidata do 30 godina
3. Državljanstvo Republike Hrvatske
4. Članstvo u Društvu arhitekata Zagreba
5. Napredno znanje engleskog jezika (poželjno znanje jezika zemlje u koju se ide na stručnu praksu)

Prijava na natječaj treba sadržavati:

1. CV (Europass model)
2. Portfolio (max. 10 mb)
3. Motivacijsko pismo: razlozi prijave na stipendiju; koja stručna i interkulturološka znanja i iskustva kandidat/kinja želi usvojiti, navesti željenu državu za odlazak na stručnu praksu (top 3) objasniti motivaciju za nastavak suradnje s DAZ-om po završetku stručne prakse, iskustvo korištenja stranih jezika
4. Sken diplome i domovnice

Rok za podnošenje prijava je 17. srpanj 2013., a više o kriterijima i zemljama u kojima će se provoditi praksa pogledajte OVDJE. Rezultati natječaja će biti objavljeni 31. srpnja 2013.

U mobilnosti će sudjelovati 15 mladih arhitekata – do 30 godina, članova Društva, koji će 12-tjednom praksom u 15 različitih arhitektonskih ureda iz 9 europskih zemalja steći radno iskustvo, nova znanja i vještine u struci te unaprijediti znanje stranih jezika.

Projekt će se provoditi od kraja lipnja 2013. do studenog 2014., a stručne prakse provodit će se u razdoblju od rujna 2013. do kolovoza 2014.

Leonardo da Vinci
Potprogram Leonardo da Vinci u sklopu EU Programa za cjeloživotno obrazovanje (Life Long Learning Programme – LLL) obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje te je osmišljen tako da svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika.

Sudjelovanjem u nekoj od aktivnosti potprograma Leonardo da Vinci, korisnici imaju mogućnost stjecati nova životna iskustva te primjenom stečenih znanja, značajno doprinijeti radu matične ustanove, vlastitoj zapošljivosti na tržištu rada te samom gospodarstvu. Potprogram Leonardo da Vinci omogućava prijenos dobrih praksi i inovacija u gospodarstvu između država sudionica, usklađivanje obrazovnog sustava sa tehnološkim napretkom i tržištem rada te osobni i profesionalni razvoj sudionika.
________________________________________
Projekt Architecture without borders drugi je po redu projekt DAZ-a koji je dobio financiranje iz EU programa. Projekt je prijavljen 1. veljače 2013. na natječaj programa Leonardo da Vinci Mobilnost - Osobe na tržištu rada (PLM), te je hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU pozitivno ocijenila projekt i DAZu odobrila cjelokupni zatraženi iznos od 50.338,00 EUR za realizaciju projekta. Prvi projekt koji je dobio financiranje iz EU programa je City Acupuncture (Akupunktura grada) koji je trenutno u tijeku, te se aktivnosti u sklopu tog projekta upravo odvijaju na zagrebačkom Trnju. Projekt je regionalnog karaktera te se aktivnosti projekta odvijaju i u Skopju, Beogradu, Sarajevu i Splitu, a DAZ je koordinator projekta. Akupunktura grada dobila je sredstva u iznosu od 117.500 EUR iz EU programa Kultura 2007-2013. Potporu projektu osim EACEA-e – Izvršne europske agencije za kulturu, obrazovanje i audiovizualnu djelatnost, pružaju i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Grad zagreb.
Veselimo se različitim i inspirativnim pričama i iskustvima koje će praktikanti podijeliti s nama po povratku sa svojih stručnih usavršavanja. O ostalim europskim programima mobilnosti saznajte ovdje.


Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelačića 3/1, Zagreb
t: 01 5509 706
daz@d-a-z.hr; www.d-a-z.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook