Prijavite se na radionicu Elementi parka u gradu

Objavljeno: 25.06.2013.

Prijavite se za radionicu dizajna i vizualnih komunikacija Elementi parka u gradu, u sklopu Park in Zagreb Summer Art festivala! Radionica traje od 1. do 5. srpnja i namijenjena je mladim kreativcima u dobi od 18 do 30 godina, kojima je interes u području dizajna vizualnih komunikacija.

Marina Andrijašević

Marina Andrijašević

Luka Borčić

Luka Borčić

Davor Bruketa

Davor Bruketa

Dario Dević

Dario Dević

Voditelji radionice su Marina Andrijašević (Lisnati Odred), Davor Bruketa (Bruketa&Žinić OM), Dario Dević (freelance dizajner) te Luka Borčić (Studij dizajna). Broj sudionika na radionici je ograničen na maksimalno 20 participanata, pa vas organizatorski tim poziva da se što prije prijavite na mail luka.borcic@studijdizajna.com

O RADIONICI

U centru Zagreba zatrpani smo vizualnim podražajima. Na jumbo plakate i izlijepljene izloge već smo navikli, no uz njih su iznikli i video oglasi na krovovima, oslikani tramvaji, reklame na kantama za smeće, banneri na strujnim vodovima, štandovi koji se ne uklanjaju cijele godine, brendovi i oglasi na odjeći prolaznika… Također u centru Zagreba nalazi se park Ribnjak, mjesto na kojem ne moramo škiljiti i možemo opustiti oko, uho i mozak na korak od gužve svakodnevice. Nažalost, većinom nemamo ni vremena niti volje prošetati jednom dnevno Ribnjakom. Zato ćemo kroz radionice pokušati odrediti koji su to elementi Ribnjaka koji ga čine izoliranom oazom mira u centru, a potom te elemente metodama grafičkog, produkt, interaktivnog i/ili eksperimentalnog dizajna prenijeti natrag na ulicu s namjerom utišavanja vizualne buke (ili barem svraćanja pažnje na nju).

VODITELJI

Marina Andrijašević / Lisnati Odred

Marina je kreativni direktor Opet njih dvije d.o.o., kolekcionarka iskustava i vještina, kaljena na poslovima kreative (vizualne i tekstualne), produkcije i organizacije. Marina je koautorica ideje o 'biljkubatorima' u kolektivu Lisnati odred i glavna autorica 'product placement' strategije. Glavom i rukom stoji iza svih kanala komunikacije 'prema van'.

Davor Bruketa / Bruketa&Žinić OM, Brokula&Ž

Davor radi kao kreativni direktor i dizajner u agenciji Bruketa&Žinić OM. Bruketa&Žinić OM čine reklamne agencije Bruketa&Žinić Zagreb, Beograd i Baku, brand konzultanti Brandoctor, digitalna agencija Brlog, te Brigada, studio za projektiranje i optimizaciju prodajnog mjesta, produkt dizajn i arhitekturu. Davor je vodio brojne realizacije složenih komunikacijskih projekata. Bavio se oblikovanjem vizualnih identiteta, knjiga, godišnjih izvještaja, ambalaže, kao i oblikovanjem materijala u svim komunikacijskim kanalima.
Bruketa&Žinić su također nedavno pokrenuli brand Brokula&Ž, liniju odjeće napravljene od organski uzgojenih sirovina.

Dario Dević / freelance dizajner


Dario je grafički dizajner s diplomom sa zagrebačkog Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studiranja i nakon diplome radi kao freelancer, samostalno i uz Hrvoja Živčića, većinom na poslovima vezanima uz nezavisnu kulturu. Nagrađen je nizom regionalnih i inozemnih nagrada, od kojih rado ističe uvrštavanje među 20 najboljih vizualnih umjetnika na svijetu ispod 30 godina prema izboru njujorškog časopisa Print.

Luka Borčić / Studij dizajna

Luka je diplomirao na Gerrit Rietveld akademiji u Amsterdamu. Nakon 5 godina boravka u Nizozemskoj vraća se u Zagreb gdje započinje suradnju s ocem i bratom pod imenom TransID / Studio Borčić, studio za grafički dizajn i vizualne komunikacije. 2007. godine započinje suradnju sa Studijom dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu kao vanjski suradnik, gdje 2009. godine postaje i asistent na kolegiju Vizualnih komunikacija. Od tog
trenutka počinje veliki angažman u toj instituciji. Aktivan je u izvođenju nastavnog programa, kao i u cijelom nizu popratnih aktivnosti fakulteta, organizacija radionica, predavanja i izvannastavnih studentskih aktivnosti. Luka je aktivni član hrvatske dizajnerske zajednice i često surađuje s kolegama u struci kao vanjski suradnik, savjetnik ili dizajner.

tekst je prenesen iz press materijala radionice.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook