NATJEČAJ: RECIKLIRAJMO!

Objavljeno: 05.07.2013.

Festival Terraneo poziva dizajnere, grafičare i fotografe iz cijele regije da se uključe u kreativni natječaj pod nazivom „Reciklirajmo!“ koji je organiziran u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom (HDD). Rok za prijavu: 7. srpnja 2013.

Opis:
U sklopu svog Eko Art programa, kroz koji se spajaju umjetnost i ekologija, festival Terraneo ponovno organizira natječaj i izložbu plakata na odabranu temu aktualne ekološke problematike. U sklopu ovog dijela ekološkog programa, 2011. bio je održan naš prvi natječaj, s tematikom uštede vode naziva 'Kap po Kap', na koji je pristiglo 114 radova iz cijele regije.

Ove godine, Terraneo poziva dizajnere, grafičare i fotografe iz cijele regije da se uključe u kreativni natječaj pod nazivom „Reciklirajmo!“ koji je organiziran u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom (HDD). Tema ovogodišnjeg natječaja je recikliranje a od sudionika se traži da svoje viđenje ove ekološke teme izraze kroz plakat formata 200:150 cm. Za izradu plakata mogu se korisiti fotografije, ilustracije, grafički dizajn i slično.

Plakati trebaju komunicirati globalni problem gomilanja otpada te hitne potrebe za njegovom kontrolom gdje je recikliranje jedan od glavnih instrumenata za ostvarenje tog cilja. Također, radovi trebaju potaknuti gledatelja na razvijanje ekološki odgovornog ponašanja te svijesti o tome da je uvođenje navike recikliranja u svakodnevni život pojedinca jedan od najvažnijih koraka u rješavanju problema otpada s kojim se planeta Zemlja sve teže nosi.

15 najboljih radova, prema izboru stručnog žirija, biti će otisnuto u formatu 200:150 centimetara i postavljeno u formi dvotjedne izložbe u centru Šibenika neposredno prije početka festivala Terraneo. Kada Terraneo počne, plakati se sele na festivalsku lokaciju gdje će ih tisuće domaćih i stranih posjetitelja imati prilike vidjeti. Autori pobjedničkih radova osvajaju festivalske ulaznice i Terraneo majice.

Van konkurencije natječaja, ali na zadanu temu, 6 radova zajednički će izraditi polaznici vrtića i osnovnih škola grada Šibenika. Ovi radovi će također biti predstavljeni u sklopu izložbe u Šibeniku i na festivalskoj lokaciji.

Natječaj traje od 11. lipnja do 07.srpnja 2013. a radovi se (u zadanom formatu) šalju na e-mail adresu reciklirajmo@terraneofestival.com. Nakon završetka natječaja, stručni žiri će odabrati pobjednike te ih kontaktirati s uputama za slanje priprema za tisak odabranih radova.

Žiri:
Ivana Borovnjak, dizajnerica, HDD
Luka Pavić, Terraneo
Damir Gamulin, dizajner
Damir Žižić, fotograf

Rokovi:
- trajanje prijava: 11.06. do 07.07. u 23.59h
- proglašenje pobjednika: 11.07.2013.
- rok za slanje pripreme za tisak: 15.07.2013.
- izložba u Šibeniku: 24.07. do 06.08.2013.
- izložba na Terraneo festivalu: 07.08. do 09.08.2013.

Realizacija:
- kategorija za prijavljene radove – PLAKAT
(bez obzira na sredstvo vizualnog komuniciranja kao što su fotografija, ilustracija i sl.)
- slanje prijave: elektronskim putem na mail reciklirajmo@terraneofestival.com
- format plakata / pripreme za tisak u slučaju pobjede: 200x150cm / 1:1 - 200dpi / .pdf ili .tiff
- formati za slanje rada prilikom prijave: 40x30cm / 100dpi / .pdf ili .jpg
- ograničenja za sudionike: poštivanje zadane teme i formata plakata
- pobjednički radovi – 15 izabranih radova po ocjeni žirija
- izložba u gradu Šibeniku i na festivalskoj lokaciji

Nagrade: (iste za svih 15 odabranih radova):
- festivalska ulaznica
- Terraneo festivalska majica
- razvijanje i objava rada

Napomene:
- autori dopuštaju organizatoru natječaja korištenje svojih plakata u svrhe promocije festivala Terraneo

Naziv natječaja: „Reciklirajmo!“
Tema: recikliranje / recycle
Organizator: festival Terraneo
Stručni partner: HDD (Hrvatsko dizajnersko društvo)

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook