Stručni skup Industrijska baština: od prepoznavanja do prenamjene, u Zagrebu, 11. i 12. travnja 2013.

Objavljeno: 10.04.2013.

Muzej grada Zagreba i Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj u suradnji s Odborom za informiranje i povezivanje za arheologiju, istraživanje i vrednovanje industrijske baštine (CILAC) organiziraju stručni skup Industrijska baština: od prepoznavanja do prenamjene.


Program skupa Industrijska baština: od prepoznavanja do prenamjene


Cilj je skupa postaviti pitanja o prepoznavanju i korištenju industrijskog naslijeđa, propitati modele upravljanja paleoindustrijskim kompleksima te predstaviti projektne ideje i načine financiranja prenamjene lokaliteta i pojedinih objakata, posebno putem fondova Europske unije. Skup će sudionicima omogućiti usporedbu sustava zaštite i načina korištenja industrijske baštine u Francuskoj i Hrvatskoj.

Stručnjaci iz Francuske i Hrvatske 11. travnja održat će izlaganja na četiri teme (prepoznavanje i vrednovanje – politika i mehanizmi zaštite – lokalni pristupi
prenamjeni – projekti prenamjene i financiranje), nakon kojih slijedi okrugli stol. Drugog dana skupa, 12. travnja, predviđeno je stručno vodstvo gradom koje će obuhvatiti nekoliko značajnih industrijskih kompleksa s baštinskim obilježjima.

Stručni skup Industrijska baština: od prepoznavanja do prenamjene odvija se u sklopu projekta Muzeja grada Zagreba Zagrebačka industrijska baština: povijest, stanje, perspektive (2009.-2014.). Skup je organiziran uz potporu Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj i Grada Zagreba (Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport). Gliptoteka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti partner je u organizaciji skupa.

Stručni skup otvoren je javnosti, a kotizacija za sudjelovanje ne naplaćuje se. Kako je broj sudionika ograničen kapacitetom prostora u kojem će se izlaganja održati, sudjelovanje u statusu slušača potrebno je prijaviti putem elektronske prijavnice koja će od 27. ožujka
biti dostupna na mrežnoj stranici projekta Zagrebačka industrijska baština : povijest, stanje, perspektive. Prijave se prihvaćaju do 5. travnja ili do popune broja raspoloživih mjesta za sjedenje. Slušači imaju mogućnost aktivnog uključivanja u rad skupa
pitanjima nakon pojedinih izlaganja i sudjelovanjem u raspravama na okruglom stolu.
Napomena: još uvijek je moguće prijaviti se!

Radni jezici skupa su hrvatski i francuski, uz osiguran simultani prijevod. U stankama bit će osigurani piće i hrana za prijavljene sudionike.

Sudjelovanje u obilasku lokacija zagrebačke industrijske baštine (u petak 12. travnja) molimo također naznačite u prijavnici. Detaljni program obilaska bit će dostupan prilikom prijave sudionika.

Predstavnici medija zainteresirani za praćenje skupa svoj dolazak mogu najaviti na broj 099 2323 963 ili e-mailom garcabic@mgz.hr.

Detaljan program skupa možete pronaći u prilogu!

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook