Produljen rok za prijave za sudjelovanje u radionici - Međunarodni dan muzeja 2013.

Objavljeno: 04.04.2013.

Muzejski dokumentacijski centar u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom organizira razgovor i radionicu na temu Međunarodnog dana muzeja 2013. Radionicu vodi VANJA CUCULIĆ. Prijave za sudjelovanje u radionici otvorene su do ponedjeljka 8. travnja do 16 sati.

Međunarodni Dan muzeja obilježava se 18. svibnja širom svijeta u koordinaciji ICOM-a te je izravan povod za brojna događanja i u muzejima Hrvatske. Jedna od tradicija ove manifestacije je i godišnji tematski plakat koji ima široku distribuciju, a mnogi do sada realizirani plakati izazvali su odjek i izvan okvira same manifestacije.

Raspored događanja

Okrugli stol: Komunikacija manifestacije “Međunarodni dan muzeja”
Muzejski dokumentacijski centar, Ilica 44 / II. kat
četvrtak, 11.4., s početkom u 16:00 sati
Razgovoru će prisustvovati dizajneri, stratezi i muzealci

Radionica na temu vizualnog identiteta i tematskog plakata za međunarodni Dan muzeja - voditelj Vanja Cuculić
Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18
ponedjeljak 15.4., utorak 16.4. i srijeda 17.4.,
10:00 – 13:00 i 14:00 – 17:00 sati
Prezentacija rezultata radionice: srijeda 17.4. u 16:00 sati

Napomena
od završetka radionice do nedjelje 21.4. uži radni tim formiran na radionici razradit će u konzultacijama s voditeljima projekta rješenje plakata međunarodnog Dana muzeja 2013. i pripremiti ga za tisak.

POZIV NA PRIJAVE
Prijave za radionice otvorene su do ponedjeljka, 8.4. 2013. do 16:00 sati
Zainteresirani sudionici (studenti dizajna, profesionalni dizajneri do 35 godina starosti) trebaju poslati:
– kratku biografiju
– portfolio (izbor do 5 referentnih radova - slike i opis; .pdf dokument ne veći od 2,5 MB)

Prijave treba poslati putem e-maila na hdd@dizajn.hr, s nazivom poruke “MEĐUNARODNI DAN MUZEJA”, a u poruci priložite svoj kontakt.

O programu
Ove godine Muzejski dokumentacijski centar pristupio je HDD-u s idejom proširenja aktivnosti vezanih za Međunarodni dan muzeja u smjeru razmjene znanja i iskustava između dizajnerske i kustoske struke, s dugoročnim ciljem da se takva razmjena i suradnja dodatno učvrsti, te da stvori nove vrijednosti i postavi dobru podlogu za buduće zajedničke projekte.

Namjera radionice, koja će se održati 15., 16. i 17. travnja 2013., je dovesti u izravnu i produktivnu komunikaciju predstavnike muzealaca, kustosa, profesionalnih dizajnera i studenata dizajna, i pokušati vidjeti na koje su načine i u kojim segmentima njihove specifične kompetencije komplementarne, odnosno što mogu naučiti jedni od drugih. Kako je povod ovom projektu sam Međunarodni dan muzeja, fokus prve serije radionica bit će na načinima kako komunikacijske strategije i sustavan pristup vizualnom identitetu manifestacije mogu doprinijeti njenoj vidljivosti i komuniciranju njene univerzalne poruke. Osim samog procesa zajedničkog učenja i otvorene diskusije, opipljiv produkt radionica bit će tematski plakat koji će se 18. svibnja distribuirati u muzejima i kulturnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ovogodišnja tema, koju je zadao ICOM (The International Council of Museums) je Muzej (memorija + kreativnost) = društvena promjena / Museums (memory + creativity) = social change, a sama tema interpretirat će se kroz razgovor u četvrtak 11.4. i trodnevnu tematsku radionicu (15., 16. i 17.4.), s ciljem osmišljavanja vizualnog identiteta Međunarodnog dana muzeja i primjene novog sustava u sredstvima od primarne komunikacijske važnosti za manifestaciju, uz povezivanje struka i edukaciju polaznika. Sudionici radionice bit će predstavnici muzealaca, studenti i mladi profesionalni dizajneri, moderirani od strane voditelja radionica. Radionica će demonstrirati participatornu metodologiju, povezujući interdisciplinarne sudionike u suradničkom procesu usmjerenom na jasno definirani rezultat, tematski plakat ovogodišnje manifestacije.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook