Peti Auto(r)

Objavljeno: 02.04.2013.

U Zagrebu će se od 5. do 7. travnja 2013. održati Auto(r), peta konferencija o dizajnu automobila, u organizaciji Scuderie Zagreb.

Auto(r) 2012

Auto(r) 2012

Matteo Conti

Matteo Conti

Dario Dropučić

Dario Dropučić

Marko Luković

Marko Luković

Marko Luković

Adriana Monk

Doking XD

Doking XD

Vedran Martinek

Vedran Martinek

Alessio Minchella

Alessio Minchella

Philip Nemeth

Philip NemethJubilarni peti puta Scuderia Zagreb organizira Auto(r), najveću konferenciju o dizajnu automobila u Europi. Tema ovogodišnjeg izdanja je obrazovanje. Predavači s pet sveučilišta održat će predavanja i radionice kako bi posjetitelje upoznali s procesom obrazovanja dizajnera automobila. Vikend događanje sadrži i panel-diskusije, te izložbe automobila i radova pristiglih na natječaj za dizajn interijera Dokingova automobila.

Auto(r) svake godine u Zagrebu ugosti 10-ak svjetski poznatih dizajnera i teoretičara dizajna automobila. Do sada se publici u Zagrebu predstavilo ukupno 43 stručnjaka.
Otvorenje je u petak 5.4. u 19 h, a sva ostala događanja odvijaju se za vikend 6.-7.4., 11-18 h, u ZPC-u, Ilica 10, Zagreb. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Govornici:
1. Matteo Conti (University of Northumbria, Newcastle)
2. Dario Dropučić (Absolute Design, Zagreb)
3. Marko Luković (Univerzitet umetnosti u Beogradu)
4. Vedran Martinek (Absolute Design, Zagreb)
5. Alessio Minchella (Istituto Europeo di Design, Torino)
6. Adriana Monk (Wally Yachts, Monte Carlo)
7. Philip Nemeth (Strate Collège, Paris)
8. Peter Stevens (Royal College of Art, London)
9. Aljoša Tušek (Tushek, Ptuj)
10. Custom Creations, Zagreb
11. Doking automotiv, Zagreb

Auto(r) je jedinstveno automobilsko događanje u svjetskim okvirima, mjesto druženja najšire javnosti i stručnjaka iz autoindustrije. Ljubitelji dizajna i automobila ovdje imaju priliku čuti sve o novitetima i vidjeti posljednja dostignuća u dizajnu automobila. Cilj događanja je popularizacija dizajna i kulture automobila općenito. S istim ciljem prvi puta organiziramo slično događanje na pisti u Monzi, 31. 5 - 2. 6. 2013., posvećeno milanskoj kulturi dizajna automobila.

Auto(r) je think-tank mobilnosti. Ovogodišnjim natječajem za dizajn biramo interijer slijedećeg Doking-ovog koncepta. Auto(r) je povezao Matu Rimca i dizajnere Adriana Mudrog i Gorana Popovića koji su dizajnirali Concept_One. Seat Hrvatska i Auto(r) organizirali su radionicu na kojoj je dizajner automobila Dario Dropučić, dizajnirao posebnu ediciju Ibiza i Leóna za hrvatsko tržište. U suradnji s Volvom Hrvatska 2012. godine sudionici su osmislili virtualne personalizacije eksterijera za novi V40. Volkswagen je na Auto(r)-u imao svoga skauta zaduženog za nove talente, a Renault je u suradnji s Auto(r)-om tražio dizajnere za svoj novi studio u Moskvi . Ove godine osim zagrebačkog izdanja, Auto(r) započinje novi život i na Monzi s temom milanske kulture automobila.

linkovi:
www. automotivedesignconference.com
www.facebook.com/automotivedesignconference
www.scuderiazagreb.com
T+385.(0)1.3772.765


Dodatne informacije:
Daniel Tomičić, organizator
daniel@scuderiazagreb.com
091 5737 371

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook