II. PRODUKTEKA u Centru za dizajn HGK

Objavljeno: 29.03.2013.

3. travnja u Centru za dizajn HGK održat će se II. PRODUKTEKA, produkt dizajn platforma za stvaranje novih proizvoda, koju organizira Scuderia Zagreb u suradnji s Centrom za dizajn HGK i udrugom Boonika.

Pozivnica

PozivnicaTema II. PRODUKTEKE je transport, tehnologije i prateća oprema, a održat će se 3. travnja 2013. godine od 10.00 do 15.00 sati, u Centru za dizajn HGK, Draškovićeva 45 (prizemlje), Zagreb.

Produkteka je platforma koja povezuje dizajnere, proizvođače, distributere i inovatore - elementarne čimbenike pri realizaciji dobrih ideja u stvarnost. Cilj joj je uspostaviti komunikaciju između sudionika procesa stvaranja novih proizvoda - dizajnera, proizvođača i distributera, a održava se kvartalno u vidu jednodnevnog druženja dizajnera, proizvođača, distributera i inovatora kroz radionice, predavanja, prezentacije i panel diskusije za vrijeme kojih se istovremeno mogu vidjeti uživo gotovi proizvodi ili prototipovi nastali njihovom uspješnom suradnjom. Povezujući ljude te omogućujući razmjenu ideja i kreativnu atmosferu, ona potiče na suradnju s konkretnim ciljem: stvaranje novih proizvoda i jačanje hrvatskog gospodarstva. Ova platforma je mjesto sastanka i povezivanja ideje i proizvodnje.“

Nakon velikog uspjeha prvog izdanja PRODUKTEKE s temom: Namještaj i opremanje interijera, II. PRODUKTEKA se bavi temom transporta, tehnologijama i pratećom opremom.

Hrvatski dizajneri i proizvođači koji se bave segmentom transporta predstavit će svoje projekte i pokazati vozila, bicikle, električne bicikle, solarna vozila, novitete u dizajnu plovila i mnoge druge zanimljive projekte. 18 dizajnera i tvrtki pokazat će da u segmentu transporta hrvatski dizajn ima mnogo toga za ponuditi. Dođite i poslušajte sve o projektu Soela - hrvatskom projektu izgradnje solarnog vozila, upoznajte Riteh Racing Team, FSB Racing Team i pogledajte njihove bolide, poslušajte predstavljanje tvrtki Končar električna vozila, Regeneracija Zabok, Mondo bike, Absolut design, Custom Creations s njihovim novim luksuznim e-bikeom Black Tie. Osim njih predstavit će se i Ana Banić Göttlicher i Maša Vukmanović sa Leaf punionicom za električna vozila, dizajnerica Ivana Peko, jedna od nagrađenih autorica za dizajn broda Milennium Diamond, također nagrađivana dizajnerica Maja Mesić, dizajneri Elvis Tomljenović, Ivan Šantić, Zdenko Vukoja i Tomislav Jelić.

Na I. PRODUKTECI uspjeli smo povezati ljude, omogućiti razmjenu ideja kao i razgledanje konkretnih u prostoru postavljenih radova dizajnera te kroz kreativnu atmosferu potaknuti buduće suradnje u cilju stvaranja novih proizvoda. Mnogi projekti dobili su upravo zahvaljujući tom povezivanju novi zamašnjak, a u pripremi su i prvi proizvodi nastali zahvaljujući suradnjama ostvarenim na PRODUKTECI.

Nakon II. PRODUKTEKE priča o dizajnu nastaviti će se s:
5. Auto®-om, konferencijom o dizajnu automobila od 5.-7.4., Ilica 10, Zagreb.

Jubilarni peti puta Scuderia Zagreb organizira Auto®, najveću konferenciju o dizajnu automobila u Europi. Vikend događanje sastoji se od predavanja, panel-diskusija, radionica i izložbe Doking natječaja za dizajn. Otvorenje je u petak 5.4. u 19h, a sva ostala događanja odvijaju se za vikend 6.-7.4., 10-19h.

Do sada potvrđeni govornici:
1. Peter Stevens (Royal College of Art, London)
2. Matteo Conti (Royal College of Art, London)
3. Philip Nemeth (Strate Collège, Paris)
4. Adriana Monk (Wally Yachts, Monte Carlo)
5. Nicolas de Peyer (Local Motors, Arizona)
6. Ante Šoda (Magna-Steyr, Graz)
7. Alessio Minchella (Istituto Europeo di Design, Torino)
8. Dario Dropučić (Absolute Design, Zagreb)
9. Vedran Martinek (Absolute Design, Zagreb)
10. Custom Creations, Zagreb
11. Doking automotiv, Zagreb

Auto®, svake godine dovodi u Zagreb 10-ak svjetski poznatih dizajnera automobila. Ljubitelji dizajna i automobila imaju jedinstvenu priliku upoznati vrhunske dizajnere, u dva dana čuti sve o novitetima u autoindustriji i vidjeti vrhunska dostignuća u dizajnu automobila. Na Auto®-u potičemo posjetitelje da razgovaraju s ljudima koji su dizajnirali automobile snova. Nekima od najutjecajnijih dizajnera automobila danas, možete pokazati svoje skice, portfolije, raspravljati o idejama i čuti mišljenje stručnjaka o vašem radu. Auto® je do sada ugostio 33 govornika, uključujući i legendarnog Paola Martina, dizajnera Ferrarija Modulo, Davida Hiltona, direktora dizajna eksterijera Bentleya i Petera Stevensa, najpoznatijeg britanskog dizajnera automobila koji će na Auto®-u i ove godine govoriti o kulturi automobila.
Ulaz na sva događanja je besplatan.

Centar za dizajn HGK, 3. travnja 2013. od 10:00 do 15:00 sati, mjesto je gdje živi dizajn.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook