Predavanje "Dizajn kao kreativna industrija" na Studiju dizajna

Objavljeno: 26.03.2013.

U srijedu 27. 3. 2013. u 18 sati na Studiju dizajna održat će se predavanje "Dizajn kao kreativna industrija" Danijele Angeline Jelinčić

Predavanje će se fokusirati na pojam kreativnosti koji predstavlja temelj nove ekonomije, a u čijoj je osnovi isticanje i prodaja znanja, talenta i simboličkih vrijednosti. Pokušat ćemo odgovoriti na sljedeća pitanja: Što su kulturne/kreativne industrije? Kakva je situacija kod nas odnosno u svijetu i koje su perspektive njihovog razvoja? Kakva je veza između kreativnih industrija i razvoja gradova? Što su kreativni gradovi? Koja je uloga dizajna u gospodarskom odnosno društvenom razvoju? Koji su temelji nove ekonomije? Što donose novi programi Europske unije u područje kreativnih industrija? Kako kreativnost vodi do inovacije?

Daniela Angelina Jelinčić bavi se istraživanjima u području kulturnog turizma, kulturnih politika, kulturnih/kreativnih industrija i kulturnog razvoja u Institutu za međunarodne odnose (IMO) u Zagrebu. Predaje na Sveučilištu u Dubrovniku odnosno na VERN-u, autorica je raznih strateških dokumenata i knjiga, ekspert je Vijeća Europe za kulturni turizam te konzultant u kulturno-turističkim projektima. Autorica je knjiga Abeceda kulturnog turizma i Kultura u izlogu, suautorica knjige Kultura, turizam, interkulturalizam te urednica više knjiga o virtualnome kulturnom turizmu, urbanome kulturnom turizmu, kulturi i razvoju.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook