Izložba kolekcije proizvoda JUPI ZA UPI u Knjižnici Vladimira Nazora

Objavljeno: 21.03.2013.

U četvrtak 21. 3. 2013. u 16 sati u Knjižnici Vladimir Nazor u Zagrebu otvara se izložba dizajnerske kolekcije Jupi za UPI!

Izložba predstavlja širok izbor tekstilnih igračaka neodoljivih djeci i odraslima, modnih dodataka i grafičkih proizvoda, među kojima je i "Žiraha" Ratka Koletića kao jedan od glavnih motiva programa društvenog poduzetništva Jupi za Upi! Centra za inkluzivne radne aktivnosti u Zagrebu.

Kolekcija je nastala u sklopu projekta radionica inkluzivnog dizajna ExtraOrdinary Design, kojemu je na Izložbi hrvatskog dizajna1112 dodijeljena Nagrada HDD-a za najbolji koncept u profesionalnoj kategoriji. Voditeljice projekta bile su Julia Cassim, Sanja Bencetić i Mirna Reinprecht, a održao se pod pokroviteljstvom British Council - Hrvatska, u organizaciji Studija dizajna Arhitektonskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog dizajnerskog društva u suradnji s Helen Hamlyn Centrom pri Royal College of Art iz Londona te ustanovom URIHO i Centrom za inkluzivne radne aktivnosti.

Centar za inkluzivne radne aktivnosti promiče uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u društvo pružajući im podršku u pronalaženju i provođenju radnih aktivnosti u tvrtkama te kroz aktivnosti svog radnog centra.

Izložba ostaje otvorena do 14. 4. 2013.

Više o izložbi: http://www.kgz.hr/default.aspx?id=8205

Više o projektu:

http://dizajn.hr/?id=/815-extra-ordinary-design-prodajna-izlozba-inkluzivnog-dizajna/

http://dizajn.hr/?id=677-inkluzivnim-dizajnom-prema-mainstreamu

http://dizajn.hr/?id=/1201-extra-ordinary-design-workshops-izlazu-se-u-british-council-gallery-u-londonu/

http://www.jupi.com.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook