U Beogradu se otvara Mikser House!

Objavljeno: 25.02.2013.

Organizatori Mikser Festivala, najveće regionalne manifestacije kulturnih industrija, 15. ožujka u beogradskoj četvrti Savamala predstavljaju svoj novi projekt, Mikser House, multifunkcionalni prostor kulture i življenja!


Mikser House - koncept i prezentacija


U prezentaciji projekta koju možete pronaći u attachmentu, organizatori Mikser Festivala predstavljaju Mikser House kao "hibridni prostor za kulturne, obrazovne i komercijalne aktivnosti, smješten u poticajnom, prenamijenjenom industrijskom prostoru veličine 1000 m2", pri čemu se referiraju na koncept 'trećeg mjesta', kako ga je definirao američki sociolog urbanizma Ray Oldenburg 1989. u svojoj knjizi The Great Good Place:

"Treća mjesta važna su za razvoj civilnog društva, demokracije, građanskog angažmana, kreativne interakcije i stvaranja senzibiliteta za prostor."

Treće mjesto pojam je koji se koristi u konceptu komunalne građevine, tj. socijalnog okruženja između dva uobičajena socijalna okoliša - doma (mjesta u/na kojem 'živimo') i radnog mjesta (na kojem provodimo većinu vremena). Treća mjesta svojevrsna su 'sidrišta' komunalnog života i omogućavaju više kreativne interakcije nego prva dva. Sva društva već imaju neformalna mjesta druženja - ono što je novo u suvremeno doba jest svjesna i namjerna potraga za njima kao odgovorima na socijalne potrebe današnjice.

Mikser House, novo 'treće mjesto' u Beogradu, nalazit će se u propulzivnom susjedstvu Savamala u središtu grada, čime će zasigurno pripomoći u preobražaju tog donedavno zapuštenog industrijskog prostora u četvrt kulture i dizajna s međunarodnom prepoznatljivošću.

Zahvaljujući sinergiji s kulturnom udrugom Mikser i regionalnom mrežom dizajna, Mikser House služit će i kao regionalni kreativni centar za promociju i maloprodaju najboljih balkanskih proizvoda, od namještaja do mode, preko vina, rakija i gurmanskih delicija, uz prateća raznovrsna kulturna i edukativna događanja.

Dizajneri i poduzetnici koji bi željeli sudjelovati u radu Mikser Housea, neka informacije o svojim proizvodima pošalju Aleksandru Spasojeviću ili Maji Lalić iz organizacijskog tima, na adrese sale@mikser.rs, odnosno maja@mikser.rs.

Vidimo se 15. ožujka u Beogradu!

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook