O vizualnoj edukaciji djece

Objavljeno: 22.02.2013.

U utorak 26. veljače 2013. od 10.00 do 13.30 sati u Društvu arhitekata Zagreba održat će se radionica, okrugli stol i diskusija pod nazivom O vizualnoj edukaciji djece.Pozivamo sve koji se bave vizualnom edukacijom djece i mladih da sudjeluju na radionici, okruglom stolu i otvorenoj diskusiji pod nazivom O vizualnoj edukaciji djece koji će se održati u Društvu arhitekata Zagreba (DAZ), Trg bana J. Jelačića 3/1, Zagreb.

Nakon kratkih izlaganja arhitektonskih programa i škola za djecu iz Ljubljane - Arhitektura in Otroci, Beograda - Proces, Zagreba - Mala škola arhitekture i Helsinkija - Arkki slijedi pokazna radionica Sweet arhitecture za djelatnike u vizualnoj edukaciji djece i mladih koju će voditi predstavnica Škole arhitekture za djecu i mlade Arkki iz Finske, arhitektica i dizajnerica Mari Jaakonaho iz Helsinkija. Nakon okruglog stola i radionice održat će se kratka diskusija. Partneri u izradi programa O vizualnoj edukaciji djece su Arkki i Hrvatska komora arhitekta Odbor Arhitektura i djeca. Cilj ovog programa je upoznavanje sa suvremenim metodama rada s djecom u području vizualne edukacije i razvijanja vizualnog senzibiliteta.

Kotizacija za sudjelovanje u programu iznosi 140 kn koju treba uplatiti na žiro račun Društva arhitekata Zagreba 2360000-1101548547 do 26. veljače 2013. Molimo da prijavu sudjelovanja s potvrdom o uplati kotizacije pošaljete na e mail daz@d-a-z.hr

Prijava treba sadržavati slijedeće podatke:
Ime i prezime
Organizacija
Kontakt telefon
Kontakt e-mail

Broj mjesta na radionici je ograničen na 30 zbog interaktivnih metoda koje se koriste u radu.


´Arhitektura i izgrađeni okoliš – naše građevine, sela, gradovi, krajolici – pružaju okvir svim ljudskim aktivnostima i interakciji. Mi im dajemo oblik i oni oblikuju nas. Djeluju na stanje svijesti, duha, tijela, na način na koji se krećemo od mjesta do mjesta i način na koji se susrećemo. Uključuju kolektivno, društveno i kritičko djelovanje. Kroz simboličke, javne i privatne strukture i mjesta, predstavljaju vrijednosni sustav društva u konkretnom obliku. (...)

(...) Kvalitetu našeg budućeg okoliša odredit će djeca današnjice. Njihova sposobnost da donose trezvene informirane odluke ovisit će o znanju, vještinama i sposobnostima koje će steći u tijeku svog obrazovanja. Njihov dom, škola, susjedstvo i zajednica šalju im poruku o njihovom mjestu na svijetu. U dobru ili zlu, okoliš pruža kontekst, ´cadre de vie´, koji tako izrazito utječe na fizičku i psihološku kvalitetu njihovih života, i u kojima će stasati u buduću ulogu građana.´


Iz ciljeva programa Architecture & Children: UIA Built Environment Education Network

Društvo arhitekata Zagreba (DAZ)
Trg bana J. Jelačića 3/1, Zagreb
utorak 26. veljače 2013.
10:00-13:30

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook