Prijave za rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2013.

Objavljeno: 14.02.2013.

POGON poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce...) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude

Poziv je otvoren do 20. ožujka 2013., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.

Ovaj poziv dio je programa razmjene umjetnika na rezidencijalnim boravcima između POGON-a i Akademie Schloss Solitude, koji se provodi uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti.

Tekst natječaja i ostale informacije možete pronaći ovdje.


U programu su dosad sudjelovali: Zvonimir Marčić (HR), Lan Tuazon (SAD), Iva Marčetić (HR), Sybille Neumeyer (DE) i Ana Sladetić (HR). Program se provodi uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Rok za slanje prijava: 20. ožujak 2013.

Okvirno trajanje rezidencijalnog boravka: listopad – prosinac 2013.

Stipendija uključuje: smještaj i radni prostor na Akademiji u razdoblju od 3 mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1100,00 eura mjesečno, putne troškove te troškove produkcije u iznosu do 2000,00 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.

Od stipendista se očekuje: angažman na razvoju predloženog projekata tijekom rezidencijalnog boravka, završni izvještaj o boravku te javna prezentacija koju će organizirati Pogon.

Prijave moraju sadržavati:
● dopis o prijavi s kontakt podacima,
● životopis,
● pregled dosadašnjeg rada (do 5 stranica vizualnog materijala u PDF formatu te linkove na najviše 2 videa, animacije, zvučna zapisa ili multimedijalna rada),
● kratki opis projekta kojeg autor/ica planira započeti ili dalje razvijati za vrijeme boravka na Akademie Schloss Solitude (do 2 stranice).

Prijave moraju biti na engleskom jeziku.

Prijave se šalju isključivo elektronskom poštom na: rezidencija@upogoni.org

Od autora/ica će po potrebi biti zatraženi dodatni materijali.

Po završetku roka za prijave Savjetodavni odbor u sastavu: Luciano Basauri, Dafne Berc, Ana Dana Beroš, Sonja Leboš, Dubravka Sekulić, Sonja Soldo, predložit će 3 kandidata. Konačni odabir kandidata vrši se na Akademie Schloss Solitude.

Svi kandidati će o rezultatima poziva biti obaviješteni putem elektronske pošte na adresu koju navedu u prijavi najkasnije 45 dana od zatvaranja natječaja.

Akademie Schloss Solitude
je javna zaklada iz Stuttgarta koja od 1990. provodi međunarodni interdisciplinarni program rezidencijalnih boravaka kroz koji svake godine tridesetak umjetnika dobiva mogućnost boravka i rada na Akademiji. U zadnjih 10 godina Akademie Schloss Solitude održava i razmjenu umjetnika s istočnoeuropskim kulturnim organizacijama i institucijama. Radi se o Centru za suvremenu umjetnost Ujazdowski u Varšavi, Joszef Attila Circle u Budimpešti, Inter Space Media Art Center u Sofiji i Centar za nove medije kuda.org u Novom Sadu. U tom programu razmjene do sada je sudjelovalo preko 30 umjetnika i umjetnica. Od 2009. godine u razmjeni sudjeluje i POGON.

Za sve dodatne informacije obratite se na:
Sonja Soldo
koordinatorica programa
rezidencija@upogoni.org
t: ++ 385 1 4682 463
m: ++ 385 1 91 4682 464

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook