D WORKSHOP! 18. – 22.02.2013.

Objavljeno: 12.02.2013.

Međunarodni festival dizajna Dan D 2013 održat će se u lipnju u prostoru bivše tvornice Gredelj. Organizatori festivala, Hrvatsko dizajnersko društvo i agencija Paprika objavljuju poziv na sudjelovanje u kreativnoj radionici za dizajniranje Dana D. Rok za prijavu sudjelovanja: 14. veljače 2013.Međunarodni festival dizajna Dan D 2013 održat će se četvrti puta u lipnju u prostoru bivše tvornice Gredelj i privremeno neiskorištenim gradskim prostorima u centru Zagreba. Time će Dan D ekspandirati iz jedne koncentrirane točke zbivanja u ostala područja gradskog života, čime će se problematizirati uloga dizajna u javnom prostoru grada, kako fizičkom, tako i virtualnom, s posebnim naglaskom na aktualnu temu smještaja kreativnih industrija, pa tako i dizajna na mapu grada.

U želji za održavanjem kontinuiteta u suradnji sa studentima i mladim profesionalcima, organizatori Dana D, Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i agencija Paprika objavljuju poziv na sudjelovanje u kreativnoj radionici za dizajniranje Dana D.

Radionica je namijenjena studentima sa Studija dizajna (SD), Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i Splitu (AF), Umjetničke akademije u Splitu (UMAS), Akademije likovnih umjetnosti (ALU), Grafičkog fakulteta (GF), Akademije dramskih umjetnosti (ADU), Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke (APURI) i drugih srodnih fakulteta, te mladim profesionalcima koji su diplomirali na navedenim fakultetima. Svrha poziva je kreiranje interdisciplinarnih timova za izradu idejnih rješenja vizualnog identiteta, postava izložbe Dana D te prostornih i virtualnih instalacija za vrijeme trajanja festivala. Radionica će se održati od 18. do 22. veljače 2013. u prostorijama HDD-a pod stručnim vodstvom mentora za specifična područja.

Tema radionice

1) Idejno rješenje vizualnog identiteta

Vizualni identitet interpretira festival u odnosu na njegove dosadašnje karakteristike: platforma za razmjenu znanja i kreativnog potencijala mladih autora, težnja prema umrežavanju i suradnji, neformalni duh, prostorni okvir napuštenog bivšeg industrijskog kompleksa, ali i u odnosu na ovogodišnju temu festivala Dizajn i javni prostor. Detaljan brief sudionicima će biti izložen na prvom sastanku.

Tijekom radionice radit će se na idejnom rješenju vizualnog identiteta unutar zadanih parametara, a nakon radionice nastavit će se razrada vizualnog identiteta u manjem timu, koji će elemente vizualnog identiteta primijeniti na plakate, billboarde, city lights plakate, oglase, web stranicu, signalistiku unutar prostora, festivalske novine, nagrade, bannere, promotivne proizvode, akreditacije, pozivnice i sl.

Struktura tima (SD, UMAS)
– 3 studenta/ice (prijava treba sadržavati motivacijsko pismo i 3 relevantna projekta)
– 2 mlada profesionalca/ke (prijava treba sadržavati motivacijsko pismo i 3 relevantna projekta)
– mentori: Igor Kuduz, Hrvoje Živčić, Oleg Šuran
– konzultanti: Luka Borčić, Luka Vidoš

2) Prostorna organizacija i koncept postava

Tijekom radionice radit će se u timu na idejnom rješenju prostornih pozicija izložbenog i popratnog programa, te pratećih funkcionalnih elemenata za njihovo opremanje. Idejna rješenja vodit će se parametrima ekonomičnosti, jednostavnosti izrade i implementacije i fleksibilnošću.

Detaljan brief sudionicima će biti izložen na prvom sastanku.
Nakon radionice nastavit će se razrada prostornih elemenata u manjem timu, koji će pojedinačne elemente prostorno razmjestiti prema sadržajima: D-sajam, D-market, Eksterijer, Predavaonica, Workshop, Informativni prodajni štand festivala, Stage itd.

Struktura tima (SD, AF)
– 3 studenta/ice (prijava treba sadržavati motivacijsko pismo i 3 relevantna projekta)
– 2 mlada profesionalca/ke (prijava treba sadržavati motivacijsko pismo i 3 relevantna projekta)
– mentori: Nikola Radeljković, Nina Bačun
– konzultanti: Mladen Orešić, Sonja Tadej

3) Prostorne i virtualne instalacije

Tijekom radionice radit će se na vizijama i idejnim rješenjima mobilnih, fleksibilnih i interaktivnih prostornih ili virtualnih instalacija koje interpretiraju temu ovogodišnjeg festivala. Najbolji prijedlog/zi će se realizirati do otvorenja festivala i bit će predstavljeni javnosti za vrijeme trajanja festivala. Detaljan brief sudionicima će biti izložen na prvom sastanku.

Struktura tima (SD, AF, UMAS, ALU, ADU)
– 3 studenta/ice (prijava treba sadržavati motivacijsko pismo i 3 relevantna projekta)
– 2 mlada profesionalca/ke (prijava treba sadržavati motivacijsko pismo i 3 relevantna projekta)
– mentor: Ivana Franke
– konzultanti: Ivana Fabrio, Ivana Borovnjak

Opći uvjeti

Sudjelovanje i prijava

Radionica je namijenjena:
1) studentima SD-a, AF-a, UMAS-a, APURI-a, ADU-a, ALU-a i srodnih fakulteta i
2) mladim profesionalcima (do 35 godina starosti) koji su diplomirali unatrag 3 godine sa navedenih studija

Na radionici će se unutar 5 dana raditi na kreiranju idejnih rješenja:
A) vizualnog identiteta festivala Dan D
B) prostorne organizacije i koncepta postava
C) prostornih i virtualnih instalacija

Na prijavnici je uz ime potrebno navesti željeno područje rada i kategoriju prijave (student ili mladi profesionalac). Točno navedeno područje bitno je definirati kako bi se u startu kreirali timovi suradnika različitih nivoa znanja.

Od polaznika se očekuje da ravnopravno sudjeluju u briefingu i svim ostalim aktivnostima unutar keativnog procesa, od početka do kraja, prema dogovoru s mentorima i programu radionice.

Zainteresirani autori trebaju najaviti svoje sudjelovanje do 14.02.2013. na adresu info@dan-d.info. U sadržaju elektronske pošte kao subject upišite 'Prijava na sudjelovanje_D Workshop'.

Odabranim polaznicima koji nisu iz Zagreba organizator će pokriti troškove povratnog putovanja i troškove hrane.

Sva pitanja u vezi natječaja mogu se postavljati elektroničkim putem na info@dan-d.info ili hdd@dizajn.hr.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook