„Common Sense & Sensibility“ - Milano 2013

Objavljeno: 05.02.2013.

Centar za dizajn HGK poziva na prijavu za predselekciju proizvoda u svrhu sudjelovanja u autorskoj izložbi „Common Sense & Sensibility“ čiji nastup Centar organizira u sklopu Tjedna dizajna u Milanu 2013. godine. Rok za prijavu 12. veljače 2013. godine do 16 satiCentar za dizajn Hrvatske gospodarske komore inicijator je i nositelj predstavljanja suvremenog hrvatskog produkt dizajna na Tjednu dizajna u Milanu 2013. godine.
Koncept izlaganja temeljit će se na postavkama izložbe Common Sense & Sensibility, autorice Tatjane Bartaković (Narativ d.o.o.), koji će se u ovoj verziji izložbe orijentirati na područje namještaja, interijera i prateće opreme. Prethodna selekcija izložbe (2012.) bit će restrukturirana i nadograđena novim proizvodima, uzevši u obzir prioritete, kvalitativne te kvantitativne pomake koji su se odvili unatrag zadnjih godina, ali i prostorne zadatosti izlagačke lokacije na Tjednu dizajna u Milanu. Izložba će predstaviti selekciju proizvoda koji su već prisutni na tržištu ili će biti spremni za distribuciju na tržište za vrijeme trajanja Tjedna dizajna u Milanu (9. – 14. travnja 2013.).

Koncept izložbe
Izložba „Common Sense & Sensibility“ – Milano 2013 ilustrira pomak u razvoju domaćeg produkt dizajna utemeljenog u recentnim domaćim arhitektonskim projektima i sinergiji s industrijskom i obrtničkom proizvodnjom. Nova i uža selekcija radova orijentirat će se na područje namještaja, interijera i prateće opreme, a objedinit će nekoliko različitih scenarija nastanka hrvatskog produkt dizajna i njegovu tržišnu afirmaciju. U tom kontekstu naglasak će biti na inovativnom dizajnu, majstorskoj izradi proizvoda, fenomenu design crafts - u sklopu kojih dizajneri osim procesom razvoja, upravljaju i procesima proizvodnje, distribucije i prodaje, uklapajući se tako u suvremene tendencije konkurentnog djelovanja. Izložba teži promociji finaliziranih proizvoda pružajući im potporu u njihovom prepoznavanju i probitku na međunarodno tržište.
Prilikom selekcije primarno će se obratiti pozornost na originalnost koncepta, razinu inovacije, dorađenost proizvoda, funkcionalnost, estetiku, ergonomiju i sveopću kvalitetu dizajna. Ove smjernice ne predstavljaju svojevrsnu ocjenjivačku tablicu, već smjer promišljanja prilikom odabira proizvoda te njihovog međusobnog odnosa u kontekstu postava izložbe.

Centar za dizajn Hrvatske gospodarske komore u suradnji s izložbom „Common Sense & Sensibility“ autorice Tatjane Bartaković (Narativ d.o.o.) želi međunarodnoj javnosti prezentirati aktualnu scenu hrvatskog produkt dizajna čiji inovativni proizvodi svojom kvalitetom i autentičnošću mogu konkurirati na Tjednu dizajna u Milanu.

Osnovne upute za prijavu proizvoda
- Prijava objedinjuje ispunjeni formular Prijavnice i maksimalno tri studijske fotografije proizvoda u nižoj rezoluciji. U slučaju odabira rada bit će nužno naknadno poslati studijske fotografije u visokoj rezoluciji za potrebe tiska i press aktivnosti.
- Svaki pojedinačni proizvod potrebno je prijaviti putem zasebne prijavnice.
- Proizvode za izložbu mogu prijaviti nositelji prava vlasništva koji su ujedno pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj ili fizičke osobe državljani Republike Hrvatske.
- Proizvod mora posjedovati potpisanog autora(e) dizajna koji svojim potpisom jamče autorstvo, a time i ovlaštenost za predaju istog, kao i ovlasti daljnjeg poslovnog ugovaranja.
- Prijave za predselekciju šalju se isključivo elektronskom poštom na e-mail: dizajn@hgk.hr.
- Rezultati selekcije bit će dostavljeni do 20. veljače 2013. elektronskom poštom svima koji su podnijeli prijavu za sudjelovanje.
- Prijavitelj se obvezuje da će naknadno do zadanog roka proizvod dostaviti u Centar za dizajn HGK, Draškovićeva 45, Zagreb.

Rokovi

Rok za slanje prijave: 12. 2. 2013. godine do 16 sati.

Organizacija
Centar za dizajn HGK će organizirati prezentaciju izložbe „Common Sense & Sensibility“ – Milano 2013 za vrijeme trajanja Tjedna dizajna u Milanu 2013. godine. U tu će svrhu za selektirane proizvode podmiriiti troškove osiguranja, transporta, izrade kataloga Izložbe i njezine promocije u zemlji i inozemstvu.
Za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte na e-mail: dizajn@hgk.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook