Dijalog između dizajna i politike

Objavljeno: 19.12.2012.

U petak, 21. prosinca 2012. s početkom u 19.30 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića predavanje pod nazivom Dijalog između dizajna i politike održat će Boris Ljubičić.

Naslov kao i sadržaj ovog predavanja je posebno zanimljiv u trenutku kada se Republika Hrvatska upravo priprema za ulazak u zajednicu država Europe. Autor se trudi već više od dva desetljeća kako dizajnom našu zemlju približiti razvijenom svijetu i utvrditi njen vizualni identitet. Može li se to postići i kako? Odgovor ćete dobiti na samom predavanju jer ovu temu tako temeljito i profesionalno još nitko prije nije obrađivao. Čak ni u međunarodnom okruženju ova tema još nije dobila svoje mjesto, iako imamo, posebice u Europi, a i šire, niz država koje ovaj problem nisu riješile, ili nisu prepoznale dizajn kao način kojim se to može postići.

Autor na vrlo originalan način propituje odnos svojih dizajerskih projekata i službenog dizajna RH kao i svih drugih političkih i društvenih tema koje ga dotiču. Predavanje je u formi Power Pointa sa više od 200 ilustracija koje nedvosmisleno tumače projekte i njihov cilj: poboljšanje dizajna u sferi javnog nastupa RH, njenih brendova u gospodarstvu, kulturi i sportu. Autor to potkrepljuje usporedbama sa svjetski relevantnim primjerima koje je sakupio i obradio za knjigu koja izlazi sredinom 2013. pod naslovom HRVATSKO JE RAZLIČITO. Predavanje je dizajnirano za najširu publiku, kao i profesionalce koje ovo područje može zanimati.

21. prosinca 2012. u 19.30 sati
Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića
Preradovićeva 5, Zagreb

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook