Radionica KAMENSKO na ARTOMATU

Objavljeno: 18.12.2012.

U sklopu serije radionica inkluzivnog dizajna EXTRA ORDINARY DESIGN započete 2011. u Zagrebu, Hrvatsko dizajnersko društvo započelo je program podrške UDRUZI KAMENSKO. Radionica Kamensko otvorena je od 16. - 19. prosinca, a članice Udruge na svom štandu će šivati i prodavati proizvode do 24. prosinca.

Udruga Kamensko osnovana je krajem 2011. godine od strane otpuštenih tekstilnih radnica propale industrije Kamensko sa svrhom zajedničkog djelovanja i međusobne podrške u egzistencijalnoj i emotivnoj krizi. Riječ je o ženama u dobi iznad 50 godina, tekstilnim radnicama koje posjeduju niz vještina od osmišljavanja modela i krojenja do šivanja. Cilj suradnje s dizajnerima je osmišljavanje novih linija dizajnerskih proizvoda, a radionica i prodajni štand na ovogodišnjem Artomatu jedna je od prvih zajedničkih aktivnosti HDD-a i Udruge Kamensko, važna zbog društvenog uključivanja i dobivanja podrške javnosti nužne za vraćanje digniteta članica Udruge.

Radionica traje od nedjelje 16.12. do srijede 19. 12., svaki dan od 12 do 19 sati. Četiri radionička tima čine profesionalni dizajneri, studenti dizajna, članice udruge i gosti Artomata zainteresirani za sudjelovanje. Pozivamo vas da podržite Udrugu Kamensko kupovinom predmeta sašivenih na radionici i da nam se pridružite u kreativnom procesu.

Uz članice udruge i građane, u timovima će na osmišljavanju i šivanju novih prigodnih proizvoda Udruge Kamensko raditi dizajneri, među kojima Nina Bačun, Sanja Bencetić, Ivana Čuljak, Lidija Lovrić, Barbara Majnarić, Mirna Reinprecht, Dino Smrekar i Marija Tizaj.

teme:
tim 1 - Šivaonica modnih dodataka
Osmišljavanje i izrada tekstilnog nakita i modnih dodataka (šalovi, broševi, ukosnice, prstenovi, narukvice, ogrlice, torbice za uređaje, kozmetičke torbice...

tim 2 - Novi život stare odjeće – upcycling
Posjetioci bi bili potaknuti da donesu stare odjevne predmete od emotivne vrijednosti, koji iz bilo kojeg razloga više nisu u upotrebi, a voljeli bi ih ponovo moći nositi. Tim bi osmislio dizajnersku intervenciju koja će udahnuti novi život komadu odjeće i učiniti ga jedinstvenim. Čak i ako se radi o konfekcijskom predmetu, takvim tretmanom on postaje dizajnerski komad.

tim 3 - Novo ruho Božića
Radionica dizajnerskih šivanih božićnih ukrasa.

tim 4 - Obuci poklon!
Osmišljavanje I izrada unikatnih prigodnih ambalaža na licu mjesta: posjetioci bi mogli donijeti predmet kupljen na Artomatu, kojem bi tim osmislio i sašio jedinstveno pakiranje. Osim namjenskih pakiranja, moglo bi se kupiti i krojene i šivane tkanine za umatanje poklona kod kuće.

Pokrovitelj radionice Kamensko na Artomatu je Ured za ravnopravnost spolova, Vlada RH.

Ako želite raditi s nama u jednom od radioničkih timova, pošaljite svoj kontakt i kratko objašnjenje zašto želite sudjelovati na mail extraordinary.kamensko@gmail.com.

Pozivamo građane da donesu drage odjevne predmete koje iz nekog razloga više ne mogu nositi kako bi upcycling tim od njih napravio modne komade!

link na fb page:
https://www.facebook.com/pages/Otvoreno-Kamensko/558064714220085

mg

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook