BOR S NAMA i RADIONICE KAMENSKO na Artomatu

Objavljeno: 16.12.2012.

U sklopu ovogodišnjeg sajma nekonvencionalnih umjetničkih predmeta Artomat u Domu HDLU-a, HDD sudjeluje s dva projekta - Radionicom Kamensko i selekcijom radova s tradicionalne izložbe Bor s nama

Treće izdanje Artomata počinje u petak, 14. prosinca u 19 sati, a osim sajma na kojem sudjeluje velik broj umjetnika, dizajnera i drugih kreativaca, do 23. 12. 2012. održat će se i niz popratnih događanja.

U sklopu sajma na jednom od štandova publici će biti ponuđen izbor ovogodišnjih proizvoda nastalih u sklopu projekta Bor s nama, ali i mnogi proizvedeni i nagrađivani proteklih godina. U prostoru Galerije PM, i to od 16. do 19. prosinca svaki dan od 12 do 19 sati bit će realizirana i serija radionica u suradnji s Udrugom Kamensko.
Četiri radionička tima činit će profesionalni dizajneri, studenti dizajna, članice udruge i gosti Artomata zainteresirani za sudjelovanje. Pozivamo vas da podržite Udrugu Kamensko kupovinom predmeta sašivenih na radionici i da nam se pridružite u kreativnom procesu.
Uz članice udruge i građane, u timovima će na osmišljavanju i šivanju novih prigodnih proizvoda Udruge Kamensko raditi dizajneri, među kojima Nina Bačun, Sanja Bencetić, Ivana Čuljak, Lidija Lovrić, Barbara Majnarić, Mirna Reinprecht, Dino Smrekar i Marija Tizaj.

Radionice su izravan nastavak projekta ExtraOrdinary Design, temeljenog na razvoju metodologija inkluzivnog dizajna, a započetog 2011. u Zagrebu. Udruga Kamensko osnovana je od strane otpuštenih tekstilnih radnica propale industrije Kamensko sa svrhom zajedničkog djelovanja i međusobne podrške u egzistencijalnoj i emotivnoj krizi u kojoj su se našle. Riječ je o ženama u dobi iznad 50 godina, tekstilnim radnicama koje posjeduju niz vještina od osmišljavanja modela i krojenja do šivanja. Cilj suradnje s dizajnerima je osmišljavanje novih linija dizajnerskih proizvoda i vlastite modne marke s krajnjim ciljem pokretanja vlastitog socijalnog poduzeća. Pojavljivanje na ovogodišnjem Artomatu jedna je od prvih u nizu planiranih zajedničkih aktivnosti HDD-a i Udruge Kamensko, važno zbog stvaranja prilike za veću vidljivost i društveno uključivanje te za dobivanje podrške javnosti nužne za vraćanje digniteta članica udruge.


Više o izložbi Bor s nama 2012: http://dizajn.hr/?id=/1171-bor-s-nama-xmas-superstore-2012-08-12-2012-0701-2013-/

Više o Radionicama Kamensko: http://dizajn.hr/?id=/1180-radionice-kamensko-na-artomatu-/

Pokrovitelj Radionice Kamensko na Artomatu 2012 je Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH

mg

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook