Okrugli stol: DIJALOG struka

Objavljeno: 07.12.2012.

U utorak 11. prosinca 2012. s početkom u 19 sati u DAZ-u će se održati okrugli stol DIJALOG struka na kojem će sudjelovati Tatjana Bartaković (DesignAgenda), arhitekti Saša Begović (3LHD) i Toma Plejić (Studio Up), grafički dizajner Damir Gamulin, te dizajner Nikola Radeljković (Numen For Use).

Hotel Lone, 3LHD i Numen For Use

Hotel Lone, 3LHD i Numen For Use

Hostel Goli&Bosi, Studio Up i Damir Gamulin

Hostel Goli&Bosi, Studio Up i Damir Gamulin

Okrugli stol DIJALOG struka održat će se u sklopu ciklusa programa posvećenog dizajnu interijera u organizaciji Sekcije za interijere Društva arhitekata Zagreba.

Moderatori su Robert Križnjak, voditelj sekcije za interijer DAZ-a i Davorka Perić, voditeljica programa DAZ-a.

Okrugli stol DIJALOG struka kroz međustrukovnu komunikaciju promovira integralni pristup projektima, domaću produkciju i timski rad s ciljem uključivanja u dijalog svih dionika od studenata, kraetivnih pojedinaca i timova, tvrtki do menadžera, investitora, te kulturnih i privrednih stratega.

Predavanje je uvršteno u program Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s tri boda.

Prije početka okruglog stola predstavit će se sponzor Iverpan d.o.o.

Program Sekcije za interijere Društva arhitekata Zagreba
Sekcija za interijere Društva arhitekata Zagreba osnovana je krajem 2011. godine s ciljem promocije interijera kao multidisciplinarne arhitektonske prakse. U njezinu su djelokrugu prezentacije arhitekture interijera, organizacije izložbi, predavanja, radionica i natječaja, te promocija i vrednovanje realiziranih interijera. U radu Sekcije iznimno je važno i određenje temeljnih obilježja hrvatskog interijera 20. stoljeća u europskom i svjetskom kontekstu koji mogu poslužiti i kao idejne smjernica za budući rad.
Svrha program je upoznati hrvatsku javnost s dosezima svjetskih dizajnera te raditi na promociji hrvatskog interijera i prateće industrije u Europi i svijetu.
Cilj programa je približiti temu interijera studentima arhitekture kroz suradnju s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu, te predavanjima pokušati kroz povijesni kontekst hrvatskog interijera i kroz recentne svjetske radove ocijeniti gdje se u globalnim okvirima nalazi Hrvatska, te kako je moguće držati korak s najnovijim svjetskim trendovima u oblikovanju interijera, materijala, te poglavito u profiliranju prateće nacionalne industrijske proizvodnje. Studentima arhitekture i dizajna će se omogućiti da tokom studija kroz suradnju sa arhitektima i dizajnerima, rade na konkretnim projektima interijera a građanstvu podignuti svijest o arhitekturi, kulturi stanovanja, te projektima.
Arhitektima, dizajnerima te povijesničarima umjetnosti omogućiti će se stručno usavršavanje tjekom predavanja i radionica.
Pomoć u stjecanju komparativnih prednosti hrvatskog industrijskog dizajna u odnosu na konkurentski europski i regionalni u iduće dvije godine također je jedan od temeljnih ciljeva Sekcije.
Također će se i kroz medije programom nastojati podignuti svijest o interijeru u arhitekturi.

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Jelačića 3/1
Zagreb 10000

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook