Natječaj za dizajn vizualnog identiteta 'Vina Croatia'

Objavljeno: 04.12.2012.

Hrvatska gospodarska komora će raspisati, a Hrvatsko dizajnersko društvo provesti pozivni Natječaj za dizajn vizualnog identiteta 'Vina Croatia'. Natječaj započinje javnim pozivom za iskazivanje interesa za sudjelovanje na temelju kojeg će Ocjenjivački sud odabrati 4 pozvana autora / tima za rad na projektnom zadatku natječaja. Rok za iskazivanje interesa za sudjelovanje u natječaju je 12.12.2012. do ponoći.Pozivamo dizajnere i interdisciplinarne timove da prijave interes za sudjelovanje u konkurenciji za pozvane autore / timove

Na temelju pristiglih prijava, Ocjenjivački sud natječaja odabrat će 4 autora i/ili timova koji će biti pozvani raditi na projektnom zadatku natječaja uz obeštećenje u slučaju da ne osvoje nagradu.

Za prijavu u konkurenciju za pozvane autore/timove potrebno je poslati svoje reference i opis radnog tima te portfolio od najviše pet relevantnih radova do 12.12.2012. do 24 sata na adresu natjecaji@dizajn.hr s naslovom 'Vina Croatia - pozovite nas'. U tekstu poruke navedite ime, adresu i telefonski broj autora, odnosno predstavnika kreativnog tima koji želi sudjelovati na Natječaju. Radove predstavite u jednom pdf dokumentu, ne većem od 5 MB.

Usmeni brifing natječaja za odabrane pozvane natjecatelje bit će 17.12.2012., a rok za primanje natječajnih radova je 18.1.2013.do 19 sati.
Pozvani natjecatelji tijekom trajanja natječaja imat će mogućnost konzultiranja s članovima Ocjenjivačkog suda u terminima prema dogovoru zbog razmjene podataka i informiranog rada na rješenju.

Tema i cilj natječaja

Hrvatska gospodarska komora, kroz Udruženje vinarstva, okuplja hrvatske proizvođače vina sa svrhom ujedinjenog tržišnog nastupa, uspostavljanja preduvjeta za povećanje prodaje na domaćem i izvoznim tržištima te, u konačnici, djelovanja na povišenje konkurentnosti domaćih vina, odnosno stvaranje proizvoda s višom dodanom vrijednosti.
Strateškim usmjerenjem Udruženja vinarstva HGK na brend Vina Croatia postavlja se temelj za buduće zajedničke tržišne aktivnosti, a vizualni identitet Vina Croatia bit će vidljiv u svim nastupima na inozemnim i domaćim tržištima te u svim marketinškim i medijskim aktivnostima. Usvajanje vizualnog identiteta predstavlja prvi korak u izgradnji funkcionalnog i prepoznatljivog destinacijskog vinskog brenda Vina Croatia.
Odabrani vizualni identitet treba predstavljati brend Vina Croatia s naglaskom na raznolikosti (regionalne, nacionalne i međunarodne) te učiniti Vina Croatia učinkovitim ambasadorima novog nacionalnog vinskog identiteta, naročito u sprezi s interesima hrvatskog turizma.

Sažetak uvjeta za sudjelovanje

Na natječaju mogu sudjelovati dizajneri - samostalni autori ili interdisciplinarni kreativni timovi. Članovi tima koji nisu predstavnici tima ne moraju biti dizajneri, a predstavnik interdisciplinarnog kreativnog tima mora biti dizajner.
Ocjenjivački sud natječaja odabrat će 4 dizajnera i/ili tima koji će biti pozvani raditi na natječajnom zadatku i kojima će se, u slučaju da ne osvoje nagradu, isplatiti obeštećenje za rad u iznosu od 7.000 kn neto.

Natječaj počinje 4.12.2012. objavom poziva za iskazivanje interesa za sudjelovanje na internetskim stranicama HDD-a (www.dizajn.hr) i HGK-a (www.hgk.hr). Kompletna natječajna dokumentacija bit će besplatna i dostupna svima zainteresiranima u trenutku objave poziva.

Termini i rokovi

utorak 4.12.2012. objava poziva na prijavu zainteresiranih autora / timova u konkurenciju za pozvane natjecatelje
srijeda 12.12.2012. do ponoći rok za primanje prijava zainteresiranih autora / timova
do subote 15.12.2012. obavijest o odabiru pozvanih i poziv na usmeni brifing
ponedjeljak 17.12.2012. usmeni brifing
- individualne konzultacije pozvanih autora sa članovima Ocjenjivačkog suda u terminima prema dogovoru
petak 18.1.2013. do 19 sati rok za prijem natječajnih radova
utorak 22.1.2013. prezentacije pozvanih autora pred članovima Ocjenjivačkog suda
do ponedjeljka 28.1.2013. odluka Ocjenjivačkog suda

Nagrade

Dodjeljuje se jedna novčana nagrada u iznosu od 21.000,00 kn. Pozvani autori koji nisu dobitnici nagrade primit će obeštećenje za rad na natječajnim rješenjima predanima u roku za prijem radova, u iznosu od 7.000 kn neovisno o broju prijavljenih radova. Ukupno će biti isplaćena najviše 3 obeštećenja.

Autor/i rada koji Raspisivač usvoji kao rješenje za realizaciju i Raspisivač sklopit će ugovor i dogovoriti obim i rok za izradu Priručnika grafičkih standarda u digitalnom obliku, prema pravilima struke.

Ocjenjivački sud:

1. Đuro Horvat, Udruženje vinarstva HGK
2. Tomislav Bolfan, Udruženje vinarstva HGK
3. Izvorka Jurić, HDD
4. Maroje Mrduljaš, HDD
5. Ira Payer, HDD

Postavljanje pitanje

Zainteresirani za sudjelovanje u natječaju mogu slati svoja pitanja na adresu natjecaji@dizajn.hr.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook