Common Roots

Objavljeno: 18.11.2012.

Od 15. 11.2012. do 23. 2. 2013. u Dizajn muzeju u Holonu (Izrael) otvorena je izložba pod nazivom Common Roots - Design Map of Central Europe. Na izložbi su predstavljeni radovi dizajnera iz deset srednjoeuropskih zemalja među kojima je i Hrvatska. Kuratorica izložbe je Agnieszka Jacobson.

Grupa: lampa Model

Grupa: lampa Model

Svjetlana Despot: stolica Hula hula

Svjetlana Despot: stolica Hula hula

Numen ForUse: stolica Riva

Numen ForUse: stolica Riva

Ljiljana Kolundžić: Symbiosis/Mitosis

Ljiljana Kolundžić: Symbiosis/Mitosis

Maja Mesić: tepih Coil

Maja Mesić: tepih Coil

Mirna Oštarić Kerr: Bulldog clip necklace

Mirna Oštarić Kerr: Bulldog clip necklace

Viktor Matić: polica WWW

Viktor Matić: polica WWW

Design Museum Holon je otvoren u ožujku 2010. i vrlo brzo se etablirao kao jedan od svjetskih vodećih muzeja dizajna i suvremene kulture. Smješten u kultnoj zgradi svjetski poznatog arhitekta, Rona Arada, Muzej je vitalan i dinamičan resurs za dizajnere, studente, kreativnu industriju i širu publiku. Svake godine muzej predstavlja različite izložbe i događanja s ciljem dubljeg razumijevanja dizajna i njegove uloge u ljudskom životu. Otvorenje Muzeja je dio procesa transformacije grada Holona u epicentar kulture i obrazovanja.

Hrvatski produkt dizajneri čiji su radovi predstavljeni na izložbi su: Studio Milimetar (Ljiljana Kolundžić), Grupa (Filip Despot, Tihana Taraba i Ivana Pavić), Maja Mesić, Svjetlana Despot, Viktor Matić, Numen/ForUse (Sven Jonke, Christoph Katzler i Nikola Radeljković), Mirna Oštarić Kerr.

Osim hrvatskih dizajnera na izložbi Common Roots predstavljeni su dizajneri iz Češke, Estonije, Mađarske, Latvije, Litve, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije.

Više o izložbi i muzeju:
http://www.dmh.org.il/exhibition/exhibition.aspx?pid=23&catId=-1
http://www.jpost.com/ArtsAndCulture/Arts/Article.aspx?id=291819&R=R77

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook