Predavanje MIT dizajn studija na Studiju dizajna

Objavljeno: 14.11.2012.

Pretposljednje predavanje u sklopu projekta Vizionar na Studiju dizajna održat će Leo Vinković i Marin Balaić iz osječkog MIT studija. Predavanje će se održati u četvrtak 15. studenog u 17 sati.

MIT studio osim po radu s nizom klijenata najpoznatiji je po svojem brandu bilježnica, dnevnika i majica Lega-lega. Predavanje će se ponajviše fokusirati o početku priče oko Lega-lega branda, njegovog razvijanja i marketinga te stjecanja kupaca.

O brendu Lega-lega:

"Za sve one koji ne znaju, Lega-lega je ime brenda koje se na domaćoj dizajnerskoj sceni pojavilo pred par godina. Putem inteligentnog i zabavnog odabira imena te simpatičnih i u dobar dizajn upakiranih proizvoda, Lega-lega su izgradili prepoznatljiv karakter i nametnuli se kao duhovit i zanimljiv kolektiv od kojeg svake godine očekujemo sve više. Rokovnici, mape za crtanje, blokovi, majice, podlošci za čaše i drugi proizvod iz njihove kreativne radionice brzo su pronašli svoju publiku. Zabavan i humorističan dizajn i ilustracije prate svaki od njihovih proizvoda, a sve je u pravilu upakirano u pomno osmišljena pakiranja za koja su Lega-lega osvojili priznanja u Hrvatskoj (Orden Sudnjeg dana – Dizajner godine), ali i vani (International Design Awards). Energija, kreativnost i osjećaj za dobar (neposredan, opušten i uvijek zabavan) dizajn glavne su karakteristike kolektiva koji njeguje upravo taj aspekt kolaboracije, zajedničkog rada, suradnje na proizvodima, što je i razlog zašto uvijek pričaju u množini, pripisujući zasluge za uspjeh Lega-lega cijeloj ekipi." - www.pogledaj.to

O MIT studiju:
"Svi u studiju imamo vrlo čvrst stav o važnosti dizajna. Ne kao dekorativnog elementa, nego kao najbitnijeg procesa koji ima potencijal unaprijediti komunikaciju, iskustvo i stav. Bavimo se dizajnom jer želimo pronalaziti najbolja rješenja za probleme, kreirati nova iskustva i poboljšati ono što je u našem dosegu. Nije nam cilj napraviti ono što klijent želi vidjeti, nego ono što im je potrebno. Volimo istraživati, eksperimentirati, pronalaziti nove pristupe i uživamo u raznolikim izazovima pa osim grafičkog dizajna radimo na projektima koji uključuju web i produkt dizajn, fotografiju i video produkciju. U prosjeku imamo 31 godinu, svaki da završavamo 3.8 projekata, a u zadnjih 10 godina radili smo za više od 1300 klijenata." - www.mit.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook