Boris Ljubičić: Dizajn koji trebamo!

Objavljeno: 13.11.2012.

U utorak 13. 11. u 19:30 u sklopu Tribine Gornji Grad održat će se predavanje BORISA LJUBIČIĆA s temom 'Dizajn koji trebamo!"


Više o predavanju:

"Dizajn se u hrvatskom jeziku još zove kulturom oblikovanja. Mnogi dizajneri služe se zamjenom redoslijeda riječi i oblikuju kulturu. Dizajn je sam po sebi kultura, pa mi se to čini manje potrebnim, a neki puta i nepotrebnim. Potrebno je upravo kultivirati nekulturu, koja je najčešće svima samorazumljiva, i za koju nitko ni ne očekuje da bude predmet dizajna. Dizajner je odgovoran za prostor i vrijeme, a u hrvatskom slučaju je potrebno dizajnirati skoro pa sve, od osnovnog vizualnog identiteta države, i njenih institucija, do zadnjeg proizvoda u gospodarskim ili poduzetničkim projektima. Tu spadaju i neprofitabilni projekti čija je komunikacija velika i javno potrebna a nitko ju ne pokreće. Također, to su i masovni mediji, koji svojim dizajnom oplemenjuju ili zagađuju okolinu... Kad radimo dizajn koji nije posebno naručen ni plaćen a kojeg trebamo, povećavamo ukupnu masu dizajniranih sadržaja, i popravljamo stanje svijesti, kao i udio kulture u ukupnoj kulturi Hrvatska pa i Europe, u kojoj smo odavna njen dio".

link: http://www.gornjigrad.org/GornjiGrad.nsf/sazetak/3F74EBF08F61077FC1257AA9004F5554?opendocument

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook