50 godina zgrade zvane MOŠA

Objavljeno: 10.11.2012.

15. studenog 2012. godine u Galeriji Bernardo Bernardi u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb održat će se okrugli stol te otvoriti izložba povodom 50. godišnjice zgrade zvane "Moša".Okrugli stol povodom 50. obljetnice zgrade zvane "Moša" održat će se u četvrtak, 15. studenog 2012. s početkom u 18 sati. Na okruglom stolu sudjeluju: Feđa Vukić, Renata Margaretić-Urlić, Iva Ceraj, Ivana Haničar, Ružica Kovačević

U 19 sati, nakon okruglog stola, otvorit će se izložba 12 STOLICA na kojoj će svoje radove predstaviti studenti Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 15. prosinca 2012.

Galerija je nazvana po uglednom hrvatskom arhitektu i dizajneru, koji je, između ostalog, tvorac jedinstvene opreme interijera Pučkog otvorenog učilišta, i na čijim stolcima i danas privilegirano sjede zaposlenici i polaznici ove ustanove. I ne samo kao autor, Bernardo Bernardi obilježio je važne mijene u razvoju dizajna u Hrvatskoj: sudjelovanjem, kao legendarni spiritus movens, u osnivanju Društva dizajnera Hrvatske 1983. godine (danas Hrvatskog dizajnerskog društva) i osnivanju Studija dizajna u Zagrebu 1989. godine.

Bernardijev mlađi kolega, profesor Mladen Orešić, vodeći autoritet hrvatskog produkt dizajna, autor brojnih realiziranih i opće prisutnih radova – posebice stolaca, jedan od osnivača Studija dizajna i njegov profesor, odabrao je za predstavljanje na ovoj izložbi najzanimljivije stolce, radove mladih dizajnera – sadašnjih studenata. Izložba će pokazati ne samo “što naši mladi znaju i mogu”, već i prikazom nastanka izloženog rada, kroz praćenje razvoja ideje sve do gotovog modela ili proizvoda, objasniti posjetiteljima kreativni, stvaralački i tehnički proces, smisao, svrhu i značenje interdisciplinarne djelatnosti – dizajna.

Tako izložba 12 STOLICA čini nemoguće: spaja vremenske, prostorne i kreativne dimenzije učitelja i učenika, onoga koji je za njih stvarao temelje kreativnog stručnog razvoja i obrazovanja, i njih, koji na tim temeljima stvaraju i razvijaju se, a da se međusobno, zbog banalnih fizikalnih i bioloških zakonitosti, nikada nisu licem u lice upoznali i zajedno sjeli!

Pučko otvoreno učilište Zagreb - Galerija Bernardo Bernardi
Ulica grada Vukovara 68, I kat

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook