Predavanje / JURE MIKLAVC: Dizajn proces i kontekst proizvoda

Objavljeno: 13.11.2012.

U ponedjeljak 12. studenog 2012. u 19 sati u HDD GALERIJI održat će se predavanje slovenskog industrijskog dizajnera JURE MIKLAVCA, člana međunarodnog Ocjenjivačkog suda na Izložbi hrvatskog dizajna 1112, koja je u Muzeju za umjetnost i obrt otvorena još do 15. studenog.

Jure Miklavc (1970.) renomirani je i višestruko nagrađivani slovenski dizajner, čiji Studio Miklavc posljednjih desetak godina uspješno djeluje u područjima industrijskog i grafičkog dizajna, te su za rad na skijaškoj i planinarskoj obući Alpine čak tri puta primili nagradu Red Dot (2008, 2009. i 2010.). Predavanje nosi naziv Dizajn proces i kontekst proizvoda - Etea Intra Lighting, a pružit će realan uvid u proces jednog tipičnog velikoserijskog proizvoda od koncepta do realizacije. Dizajner će nastojati dati i odgovor zašto dizajnirati još jedno rasvjetno tijelo, kakvi su postupci uvjetovali odabir konačnog dizajna, te opisati korake koji su doveli do tehnoloških rješenja.

Predavanje će se održati u HDD galeriji / Hrvatskom dizajnerskom društvu u ponedjeljak, 12. 11. s početkom u 19 sati.

Više o temi predavanja: http://www.miklavc.si/eteaintralightin.html

Razgovor s autorom: http://dizajn.hr/?id=1099-jure-miklavc-interdisciplinarnost-i-eklekticnost-u-radu-s-vodecim-slovenskim-tvrtkama

Više o predavaču:
Jure Miklavc je slovenski industrijski dizajner. Njegova tvrtka Studio Miklavc specijalizirana je za produkt dizajn, dizajn vizualnih komunikacija, razvoj brendova i konzalting. Većina njihovih projekata je iz polja biznisa, a pojedina iz polja kulture i javne uprave. Proizvodi Studija Miklavc uspješno se prodaju diljem svijeta već više od desetljeća i to na nekim od najkompetitivnijih tržišta. Proteklih se godina gotovo 600,000 proizvoda dizajniranih u Studiju Miklavc prodalo na godišnjoj osnovi. Studio je primio više međunarodnih priznanja za svoj rad, uključujući nagradu Red Dot, dvije nagrade Good design, a nominirani su i za German design award. Jure Miklavc je također i predavač na ljubljanskoj Akademiji likovnih umjetnosti / Odsjek za industrijski dizajn, kao i aktivni sudionik neprofitnih aktivnosti usmjerenih ka boljem priznanju dizajna.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook