Goethe‐Institut Kroatien najavljuje radionicu za mlade dizajnere!

Objavljeno: 30.10.2012.

5. prosinca 2012. u Puli održat će se radionica za mlade dizajnere pod nazivom „(Ne)Vidljive knjige“ koju organiziraju Goethe-Institut Kroatien u suradnji sa Sajmom knjiga u Puli. Prijave za radionicu traju do 19. studenog 2012.Goethe‐Institut Kroatien poziva studente grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, kao i sve zainteresirane dizajnere da se prijave na radionicu (Ne)vidljive knjige pod vodstvom njemačkog dizajnera Andreasa Töpfera koja će se u sklopu Sajma knjige u Istri održati u Puli u srijedu, 5.12.2012.od 14 do 18 sati.

Radionica „(Ne)vidljive knjige“ namijenjena je dizajnerima zainteresiranima za oblikovanje grafičkih rješenja knjiga od koncepta do provedbe s naglaskom na pitanja koja postavljaju izdavači i tržište knjiga. Polazeći od različitosti vrsta knjiga i konteksta u kojem one nastaju polaznici radionice će na primjerima vlastitih radova komentirati rješenja i moguće predloške budućih radova.

Online‐prijave otvorene su do 19. studenoga 2012.

Link na prijavu: http://www.goethe.de/ins/hr/zag/kue/lit/hr10042813v.htm

Broj sudionika je ograničen na 15. Goethe‐Institut Kroatien i „Sa(n)jam knjige u Istri“ organiziraju i pokrivaju troškove prijevoza autobusom iz Zagreba kao i jedno noćenje. Povratak u Zagreb je 6.12. 2012. u jutarnjim satima. Poželjno je da svatko donese svoje računalo i primjerke dosadašnjih grafičkih radova, projekata, ideja.

Andreas Töpfer studirao je dizajn u Burg Giebichenstein Halle, na Kunsthochschule Berlin‐Weißensee i na Royal College of Art u Londonu. Od 2000. godine radi kao samostalni dizajner, VJ, umjetnik i umjetnički direktor, između ostaloga i za izdavačku kuću kookbooks. Živi i radi u Berlinu.

Osim radionice, na Sajmu knjige u Istri u srijedu, 5.12.2012. od 12 do 13.30 sati, Goethe‐Institut Kroatien organizira okrugli stol (Ne)vidljive knjige na temu dizajna knjiga, pozicioniranja na tržištu kao i preživljavanja malih izdavača. Na okruglom stolu uz hrvatske sugovornike sudjeluju gosti iz Njemačke: pjesnikinja i izdavačica Daniela Seel i dizajner Andreas Töpfer iz izdavačke kuće kookbooks. Njih će dvoje u sklopu programa Sajma u 20.00 sati izvesti poetski performance (Ne)vidljva poezija.

Organizator: Goethe‐Institut Kroatien u suradnji sa Sajmom knjige u Istri
Kontakt: Snježana Božin snjezana.bozin@zagreb.goethe.org, Petra Vidović petra.vidovic@zagreb.goethe.org

05.12.2012., 14 do 18 sati
Sa(n)jam knjige u Istri
Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1, Pula
http://www.goethe.de/ins/hr/zag/kue/lit/hr10042813v.htm

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook