SOS Dizajn Festival u Sarajevu

Objavljeno: 29.10.2012.

Od srijede 31. listopada do 4. studenog održat će se prvi sarajevski festival dizajna pod nazivom SOS Dizajn Festival

Ovo događanje inicirali su i organizirali studenti odsjeka grafičkog i produkt dizajna tamošnje Akademije likovnih umjetnosti s ciljem promocije dizajna, povezivanja autora iz regije, razmjene znanja i iskustva s kolegama i edukacije javnosti o značaju dizajna u suvremenom društvu. Festival će se odvijati na nekoliko lokacija, uključujući prostore ALU, Umjetničke galerije BiH, kina Meeting Point i art kina Kriterion.

Među gostima festivala su njujorški grafički dizajner i ilustrator Mirko Ilić, koji je nedavno gostovao i na Izložbi hrvatskog dizajna 1112, beogradski dizajner Slavimir Stojanović, dvojac Davor Bruketa i Nikola Žinić, dizajner i publicist Dejan Kršić, kao i kritičar i teoretičar dizajna Feđa Vukić, mladi studio Rational International te niz drugih. U sklopu festivala održat će se i dvije Pecha Kucha večeri s prezentacijama niza autora, a u sklopu popratnog programa bit će otvorene i dvije izložbe. Jedna predstavlja svojevrstan presjek rada Slavimira Stojanovića, a druga radove sudionika Pecha Kuche. Cijeli program festivala pronaći ćete ovdje: http://www.sosdizajnfestival.ba/en/program-2/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook