Extra Ordinary Design dobitnik Nagrade za kreativnost i inovativnost 2012

Objavljeno: 29.10.2012.

25. listopada 2012. u Varaždinu dodijeljene su nagrade za najkreativnije i najinovativnije projekte iz 2011. godine. Jedan od dobitnika nagrada je i Hrvatsko dizajnersko društvo za projekt inkluzivnog dizajna „Extra Ordinary Design“.

MRAK - Mreža za razvoj i kreativnost dodijelila je devet nagrada za najkreativnije i najinovativnije projekte iz 2011. godine. U kategoriji poticanja i razvoja tolerancije i prihvaćanja različitosti u poslovnom okruženju dobitnik nagrade je Hrvatsko dizajnersko društvo za projekt inkluzivnog dizajna Extra Ordinary Design. Nagradu su preuzele Sanja Bencetić, voditeljica, i Mirna Reinprecht, suvoditeljica projekta.

Izdvajamo i nagradu za program kreativne industrije koji je dobila dizajnerica Svjetlana Despot za projekt Inside out collection.

Ostali nagrađeni projekti i organizacije su: električni bicikl Bioplanet bike tvrtke Bioplanet d.o.o. u kategoriji inovativnog proizvoda ili programa, Grad Pula sa inovativnim projektom „E – Vrtić“ za kategoriju razvojnog projekta jednica lokalne samouprave, Darko Šket iz Pevec d.d. u kategoriji menadžera/ice godine, Istarska županija za kategoriju turističkog projekta s projektom Istra Inspirit; Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajc Rijeka za kategoriju kreativnog i inovativnog projekta u kulturi i umjetnosti: Fashion, Biovega d.o.o. u kategoriji održivog razvoja s projektom Razvoj zemljine stanice samoodrživog eko imanja; Vrednica d.o.o. i Hrvatski košarkaški savez za kategoriju edukacijskog programa s projektom Kupski košarkaški kup Dražen Petrović. Dodijeljena je i nagrada publike tvrtki Računala Tina za projekt Time reader te posebna nagrada Najkreativca 2012. godinu gradu Varaždinu.

„Nagradom za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju želi se potaknuti kreativno razmišljanje i primjena inovacija u različitim vidovima poslovnog djelovanja. Nagrađivanjem projekata i programa koji implementiraju kreativnost u poslovni sektor, udruga MRAK želi ohrabriti društvo na drukčije obrasce razmišljanja i potaknuti primjenu kreativnosti u svakodnevnom korporativnom, društvenom te privatnom djelovanju“ istaknula je predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost Ivana Nikolić Popović dodavši kako se i u Hrvatskoj iz godine u godinu vidi pozitivan trend u primjeni inovacija i stvaranju novih ideja što pokazuju i ovogodišnji ne samo nagrađeni već i prijavljeni projekti.

Sljedeći Dan kreativnosti i inovativnost održat će se u Puli, gradu koji je dobio priznanje za doprinos i razvoj kreativnosti i inovativnosti.

Na dodjeli nagrada bila je prisutna Paivi Korhonen, finska stručnjakinja koja je iznijela pozitivne trendove razvoja kreativnosti i inovativnosti u Finskoj i poručila okupljenim kreativcima kako je njegovanje različitosti presudno za kreativnost i inovativnost društva. U ime Ministarstva gospodarstva osnivanje klastera kreativne industrije najavila je Marija Rajaković, načelnica Sektora za konkurentnost Ministarstva gospodarstva.

Linkovi:
http://dizajn.hr/?id=/658-inkluzivni-dizajn-u-zagrebu-/
http://dizajn.hr/?id=/661-inclusive-design-workshop-zagreb-2011/
http://dizajn.hr/?id=/703-inkluzivnim-dizajnom-prema-mainstreamu/
http://dizajn.hr/?id=/830-sanja-bencetic-intrigira-me-kreativna-suradnja-s-korisnicima/
http://dizajn.hr/?id=/1054-extra-ordinary-design-prodajna-izlozba-inkluzivnog-dizajna-23-1-3-2-2012-/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook