[d]razgovor i projekcije – PETIKAT / S. Habjan, D. Žeželj, B. Greiner, B. Cvjetanović, H. Đukez

Objavljeno: 26.10.2012.

U petak 26. 10. u 20 sati u HDD galeriji održat će se [d]razgovor i projekcija filmova članova umjetničke radionice Petikat, povodom izložbe "Dućan metafora" STANISLAVA HABJANA i DANIJELA ŽEŽELJA.

Posebni gosti razgovora bit će HRVOJE ĐUKEZ (autor instalacije za Dućan metafora), fotograf BORIS CVJETANOVIĆ te pisac i dizajner BORIS GREINER, osnivači i članovi Petikata, u čijem okviru i sami ostvaruju vlastite samostalne i suradničke projekte. Kao uvod u javni intervju bit će prikazan i izbor kratkih filmskih i video radova svih spomenutih autora. Program projekcija bit će sastavljen od izbora iz slijedećih naslova: Drugačiji zeko, Bečki stiskavac, Medo, Videoportreti, Novembar, No 22, Skale do Sunca, Oaza u centru, 50 seconds elephant...

Više o Petikatu:

Petikat je prostor igre, oblikovanja i kreativne razmjene. Kao umjetnička radionica uknjižen je na Ministarstvu kulture RH g. 2001. Dosad ostvareno uključuje izložbe i akcije, performanse i grafite, knjige i grafičke mape, filmove i dizajnerske proizvode, korisne i nekorisne igračke i izume. Kao studio za grafički dizajn, Petikat oblikuje identitete kulturnih i umjetničkih događanja, obiteljskih i prijateljskih pothvata; plakate i znakove, knjige i kataloge, pisma i koverte, osobne bilježnice i osobite darove. Kao pekar iz filma Fibbonacijev kruh, Petikat slijedi spiralnu krivulju jednaku obliku peciva koje mijesi, peče i dostavlja.

Više o izložbi / instalaciji Dućan metafora:
http://dizajn.hr/?id=/1123-ducan-metafora-17-10-6-11-2012-/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook