Studij dizajna i ZzID na Ambienti 2012

Objavljeno: 09.10.2012.

U srijedu, 10. listopada, u paviljonima Zagrebačkog velesajma otvara se 38. po redu Ambienta – tradicionalni međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

Sajam će se prostirati na više od 38.000 četvornih metara izložbenog prostora u 10 paviljona uz sudjelovanje 341 izlagača iz 25 zemalja svijeta (Andora, Argentine, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Češke, Francuske, Hrvatske, Indije, Irske, Italije, Japana, Libanona, Malezije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, SAD, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švedske i Turske).
AMBIENTA 2012 objedinit će tri osnovne tematske cjeline: namještaj (namještaj za stanovanje; namještaj i oprema za kuhinje i kupaonice; uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata); proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje; repromaterijali te strojevi i alati za drvnu industriju.

U sklopu programa Ambiente održat će se i desetak izložbi. Među njima treba istaknuti i izložbu studenata Studija dizajna, te ponovni zajednički nastup članova Zajednice za industrijski dizajn (ZzID) u organizaciji Centra za dizajn Hrvatske gospodarske komore. Osnovan 2009. godine, centar za dizajn želi artikulirati zajedničke interese i potrebe industrijskih dizajnera te kroz izložbe, radionice, predavanja i druge aktivnosti ukazivati na dobra domaća i međunarodna iskustva u industrijskom dizajnu te time stvoriti poticajnu klimu za primjenu industrijskog dizajna u hrvatskom gospodarstvu. Na izložbi će biti predstavljeni sljedeći radovi i autori:
1. ATMOSFERA d.o.o. (Bernarda Silov i Davor Silov)– BLANKA – fotelja
2. Baće Kozarčanin Mila – Zidna svjetiljka na napetom platnu
3. Domljan Danijela – SKN_koncept IV – školski namještaj
4. Mirna Grubišić – APPLE TREE –polica/pregrada
5. Janković Tea – KRTZ! – nož za otvaranje oraha
6. Jelić Nikolina - PRAZNINA – klub stolić s promjenjivim plohama
7. Kezić Ada – PIAZZA LUCE – rasvjetno tijelo/stolac/stolić
8. Kovač Krunoslav – WR 012 WOOD RECYCLING 2012
9. Mesić Maja – BOYA – bojice za crtanje
10. OFFSTUDIO (Ana Banić Göttlicher i Maša Vukmanović) – FRUMENTUM – prodajna mjesta
11. Peko Ivana – Putnički katamaran
12. Šunjerga Antonio – IDRO – samostojeća lampa
13. Večenaj Andrija – MOLA – klupa

Osim ovih izložbi, u sklopu programa moći će se razgledati i niz drugih, uključujući:
Međunarodnu izložbu keramike i stakla - MIKS '12, izložbu Zagrebačkog velesajma Proizvodi označeni Mobil Optimum – proizvodi garantirane kvalitete!, Izložbu radova studenata i nastavnika Sveučilišta u Zagrebu Šumarskog Fakulteta, Izložbu završnih radova učenika Odjela unutrašnje arhitekture Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Izložbu - prezentaciju škola i radova učenika drvodjeljskih škola – Redizajn hrvatske škrinje, izložbu Odjela keramike ŠPUD Objekti i sitnice za dom, izložbu Kiparskog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Drvene forme i analize uporabnih predmeta, izložbu Tekstilnog odjela iste škole Tapiserije i tkanja, izložbu radova Pučkog otvorenog učilišta – grupe Dizajn interijera te Izložbu "najveće ručne svjetiljke na svijetu".

Više:
http://www.zgh.hr/default.aspx?id=1463
http://www.hgk.hr/sektor-centar/centar-dizajn/ambienta-2012/

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Flash Playera.

Copyright 2009 Hrvatsko dizajnersko društvo. | web@dizajn.hr | Tel. 098 311 630
Uvjeti korištenja | Impresum | Kontakt | Facebook